13 жовтня 2022 08:18

Артем ФРАНКОВ: "Перший матч показав, що з "Ренном" не лише потрібно, а й можна грати"

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий журналіст і головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков підготував прогноз на матч групового етапу Ліги Європи «Динамо» Київ – «Ренн».


- Реванш? Реванш! Тільки так і не інакше. Перший матч показав, що з «Ренном» не тільки потрібно, але й можна грати – надто вже різко розгорнулася ситуація по ходу першого тайму, коли Циганков відповів на гол Терр’є… І якби не проклята помилка Попова, якби! Якби.

Звісно, становище «Динамо» ускладнюється травмою Дениса Бойка. Це вже другий голкіпер команди після Георгія Бущана, втрачений цього сезону, і ставку воленс-неволенс доведеться робити на Руслана Нещерета. Що ж, дай Боже йому впевненість, а майстерності в нього вистачає. Дуже сподіваюся: те, що відбулося, не позначиться на грі та результаті, тим більше команді не вперше вирішувати подібні проблеми. Захисники! Не кидайте вашого кіпера на призволяще. Не чують захисники…

Набагато важливішим бачиться вже звична відсутність Миколи Шапаренка, через що шкандибає і без того кульгавий конструктив команди, її атакуючі дії. Але в той же час «Динамо» має очевидний прогрес після паузи на збірні, про що свідчить і перемога 3:0 над львівським «Рухом» у минулому турі чемпіонату України. Поразка ж від «Ренна», як, втім, і від «Фенербахче», я продовжую вважати безглуздою випадковістю, наслідком буквально секундної розконцентрації конкретних гравців. Вірю, що висновки були зроблені, хоча реальність показує, що це неподобство переслідує команду із незавидною постійністю.

На жаль, суперник дуже сильний і, що ще гірше, набирає форму протягом сезону. У минулому турі чемпіонату Франції «Ренн» розгромив «Нант» 3:0 і піднявся на 6-е місце з 18-ма очками, явно придивляючись до групи лідерів, що розташована неподалік. Говорити про травмованих гравців основи (Омарі? А хто це?!) у північнофранцузькій команді не доводиться, вона перебуває у повній бойовій готовності, і її склад – виключно ротаційне рішення Брюно Женезіо. Тримайте Мартена Терр’є – він у чудовій формі, хоч і без нього там є комусь забивати.

Кофф на результат: 4,70 – 3,75 – 1,80, тотал більше 2,5 – 1,92

Моя ставка: непрограш «Динамо» за 2,08 – хочу вірити!