11 жовтня 2022 10:21

Стали відомі фінансові деталі переходу Грізманна з "Барселони" до "Атлетико"

Французький нападник Антуан Грізманн учора, 10 жовтня, офіційно оформив свій повноцінний перехід із «Барселони» до мадридського «Атлетико», за який виступав на правах оренди. Mundo Deportivo оприлюднює повні деталі переходу.


"Барселона" гарантовано отримає за перехід 31-річного футболіста €18 млн, а не €20 млн. Остання сума фігурувала в пресі, оскільки €2 млн синьо-гранатовим належить за вихід "Атлетико" до Ліги чемпіонів наступного сезону. Також «Барселона» може отримати ще € 4 млн. Перші два – за вихід «Атлетико» до чвертьфіналу Ліги чемпіонів, ще два – за перемогу у турнірі.


Якщо «Атлетико» надалі продасть Грізманна за суму, що перевищує € 18 млн, то різниця між € 18 млн і сумою продажу до € 40 млн (які були прописані між командами як відступні) піде на рахунок «Барселони».


Гризманн був викуплений «Барселоною» у «Атлетіко» за 126 млн євро влітку 2019 року. Через два роки його відправили в оренду до мадридської команди. Учора клуби оголосили про домовленість щодо повноцінного переходу футболіста. Президент «Барселони» Жоан Лапорта заявив, що продаж Грізманна дозволить клубу заощадити на зарплаті близько €26 млн.