22 вересня 2022 00:02

Піке отримував 15 млн євро на рік у "Барсі" – найбільше з усiх захисників у світі. Клуб хотів покарати його за фільм про Грізманна, але не став через тиск у медіа

Стали відомі подробиці контракту Жерара Піке із «Барселоною».


За даними El Mundo, іспанець став найоплачуванішим центральним захисником світу в той момент, коли «Барселона» підготувала звіт про те, що конфлікт інтересів між його професійною діяльністю та приватним бізнесом завдає суттєвої шкоди каталонському клубу.


Першою подією, що нашкодила репутації «Барси», став документальний фільм про Антуана Гризманна, знятий компанією Kosmos, що належить Піці. На його кінці форвард, який тоді виступав за «Атлетико», відмовився від переходу до «Барселони».


У каталонському клубі обговорювали можливість винесення покарання на адресу Піке, але відмовилися від цього через можливий «тиск з боку медіа». Крім того, у «Барсі» врахували й бажання Піке відпрацювати контракт із клубом до кінця.


Зарплата Піке за п'ять сезонів за контрактом з «Барсою», який діяв до літа 2022 року, – 142 млн. євро до сплати податків. Таким чином, він отримував 28,4 млн. євро на рік до сплати податків. Ця сума могла зрости за рахунок бонусів.


У ході переговорів із Жозепом Бартомеу про умови цього контракту Піке сказав, що хоче бути найбільш високооплачуваним центральним захисником світу і отримувати більше, ніж Серхіо Рамос. Про це повідомило джерело, близьке до переговорів.


Уклавши цей контракт із «Барселоною», Піке досяг цієї мети. Рамос після сплати податків отримував 12,5 млн. євро на рік, а Піке - близько 15 млн. євро на рік.