21 вересня 2022 09:44

"І від ЧС-2026 усунуть": екс-гравець "Динамо" Канчельскіс - про заборону збірній РФ брати участь у відборі на Євро

Колишній півзахисник київського Динамо та Манчестер Юнайтед Андрій Канчельскіс прокоментував рішення УЄФА усунути збірну росії від участі у відборі до Євро-2024.


Екс-хавбек Динамо, Манчестер Юнайтед та Фіорентини Канчельскіс не здивований рішенням ФІФА. Також колишній футболіст вважає, що збірну РФ усунуть і від участі у ЧС-2026.

«А на що ви чекали? Думаю, нас і від ЧС-2026 усунуть. Все це сумно, але зараз нічого не вдієш. Ми є заручниками ситуації.

Усі кажуть, що спорт поза політикою, але це вже давно не працює за такими правилами».

Крім того, Канчельскіс сказав, що рішення усунути команду агресора від кваліфікації на Євро-2024 – це політичне рішення, яке не мало стати сюрпризом.

«Це абсолютно політичне, передбачуване рішення. З першого дня все було ясно. Сумно, звісно. Тепер ми вже ні на що не зможемо вплинути.

Залишається тільки сподіватися і чекати, коли все налагодиться», - наводить слова Канчельскіса Sport24.

Нагадаємо, що футбольні керівні організації продовжують карати країну-окупанта та усувати від змагань під своєю егідою.

Після заборони грати в єврокубках для клубів із РФ, а також збірної країни у Лізі націй, зараз ФІФА ухвалила рішення усунути росію та від відбору на Євро-2024. Все через війну та повномасштабне вторгнення в Україну, яке розпочав путін 24 лютого.

Канчельскіс народився та виступав в Україні за кіровоградську Зірку, Динамо та Шахтар. Після розвалу СРСР прийняв громадянство РФ. У Європі захищав кольори багатьох команд: Манчестер Юнайтед, Евертон, Фіорентина, Рейнджерс та Саутгемптон.

Завершував кар'єру гравця Канчельскіс у російських Крилах Рад та Сатурні.