15 вересня 2022 09:41

"Мудрик був скалкою для наших захисників": огляд шотландської преси після нічиєї "Шахтаря" та "Селтiка"

Шахтар і Селтік розписали між собою світову нічию в черговій грі групового етапу Ліги чемпіонів. FanDay.net зібрав реакції шотландської преси за підсумком протистояння у Варшаві.


The Scottish Sun


Все йшло так добре для Селтіка, коли Бондаренко переправив удар Хатате у власні ворота. Але український супермайстер Мудрік зрівняв рахунок з нізвідки наприкінці півгодини гри.

Далі був гол від Шведа, який зіграв три матчі за Селтік, але асистент підняв прапорець. Селтік повністю випав з гри і йому знадобилася перерва, щоб заспокоїти ситуацію.

Після перерви гості диктували свою гру, але не змогли забити другий гол.


Football Scotland


Програвши в першому турі Реалу, Селтік мав здобути першу перемогу в ЛЧ у матчі із Шахтарем. Цей план, здавалося, спрацював у перші 10 хвилин.


Який талант у Мудрика. Не дивно, що такі команди як Евертон та Арсенал хотіли його підписати. Він був скалкою для захисників Селтіка, його стрімкий темп створював для них всілякі проблеми.


Зачепившись за пас позаду Юрановича, ніхто не встиг стати між українським вундеркіндом і м'ячем, як він накинувся на Джо Харта і забив гол. Український гранд отримав справжнього гравця на майбутнє. Тільки уявіть його в парі з такими колишніми гравцями, як Вілліан та Давид Нерес.


The Scotsman


Селтік упустив безліч шансів у другому таймі, коли українці ледве переходили свою половину поля. За весь вечір Шахтар мав мало по-справжньому небезпечних моментів. Але один із них дозволив Мудрику зрівняти рахунок на 29-й хвилині.


Ворота українців були захищені якимось дивним магнітним полем. Мало чим ще можна було пояснити той факт, що шанс за шансом у Селтіка зникав.


Одна проста контратака залишила Селтік на півдорозі. Мудрик, зігравши праворуч вниз по лінії, абсолютно спалив швидкісного Юрановича, і, з прямотою і приголомшливою переконливістю, без вагань пробив повз Харта. Це була та сама конверсія, якої так не вистачало Селтіку весь вечір.


Scottish Daily Express


Селтік блискуче почав гри і мав стільки шансів у другому таймі, що можна було виграти пару матчів, але вони не зуміли ними скористатися.