23 серпня 2022 00:11

Даріо СРНА: "росія? Не знаю, хто це, для мене ця країна мертва"

Директор "Шахтаря" з футболу Даріо Срна поділився своїми очікуваннями перед стартом нового сезону УПЛ.


По-перше, я дуже радий відновленню чемпіонату України, але з іншого боку дуже насторожений. Ситуація в Україні незрозуміла.

Цим ми покажемо всім людям, що ми такі самі, як вони. Ми маємо багато фанатів, які зараз борються за Україну. Можна сказати, ми всі живемо заради того моменту, коли "Шахтар" заб'є перший гол. Ці люди мають право бути щасливими. Вони борються за себе, своїх дітей та свою свободу.

Для нас війна розпочалася у 2014 році. Ми втратили наш стадіон, наш Донецьк та фанатів. Ми грали у Львові, Харкові. "Шахтар" - команда, що пройшла дві війни. Ми досі тут тренуємось. Наші гравці тренуються, незважаючи ні на що. Футболісти можуть забувати на годину-дві про цю ситуацію і грати у футбол.

Звичайно, гравці бояться повертатися до України, але ви повинні розуміти, що вони повертаються додому. Не можна купити це почуття. Це щось неймовірне – ти чекаєш на цей момент.

Звернення до України та Росії? Не хочу нічого говорити у бік Росії, я не знаю, хто це. Українцям хочу сказати, що ми маємо робити одну роботу і допомагати один одному. Росія? Для мене ця країна мертва", - сказав Срна ВВС.