18 серпня 2022 22:16

Кваліфікація Ліги Європи. "Мальме" побив турків, чергова осічка "Олімпіакоса" та інші матчі

Ліга Європи. Плей-оф раунд кваліфікації, перші матчі


Гельсінкі. "Болт Арена"

ХІК (Фінляндія) - "Сількеборг" (Данія) - 1:0

Гол: Браун, 80

Дуже рівне протистояння, в якому ще нічого не вирішено. Сьогодні фіни, як і належить господарям, були трохи гострішими. Форвард із Папуа Нової Гвінеї Девід Браун забив двічі, але один м'яч скасували через офсайд.

"Сількеборг" підвів вірменський захисник Чалішир, який заробив другу жовту в середині другого тайму. Після цього гості вже не відповідали своїми атаками, і гол був справою часу. До слова, влетіло красиво – Браун молодчина.

Будапешт. "Групама Арена"

"Ференцварош" (Угорщина) - "Шемрок Роверс" (Ірландія) - 4:0

Голи: Аускі, 13, Адама Траоре, 34, 48, Чивіч, 90+4

Класичний погром сильнішою командою слабака. Дивного в цьому нічого немає – поточний склад "Фраді" збирали під ЛЧ, але звідти їх сенсаційно вибив "Карабах"; от і доводиться задовольнятися Лігою Європи.

Гра особливо розбирати сенсу немає - ірландці ніде не встигали і всі голи пропустили з кількох метрів. Найбільших успіхів у погромі аутсайдера досяг Адама Траоре - уболівальники "Шахтаря" його точно пам'ятають за торішнім "Шерифом". Матч-відповідь можне не проводити.

Цюріх. "Летцігрунд"

"Цюріх" (Швейцарія) - "Хартс" (Шотландія) - 2:1

Голи: Герреро, 32, Джемаїлі, 34 - Шенкленд, 22 (з пенальті)

Швейцарці мають повне право бути розчарованими, незважаючи на перемогу. Вони домінували у грі та зовсім задушили "Хартс". Окрім пенальті, заробленого Аткінсоном, гості нічого не показали.

Наддосвідчений Блерім Джемаїлі потужним ударом вивів своїх вперед у середині другого тайму, але цього мало. У другому таймі Авдія і Герреро були зобов'язані забивати ще, проте промазали. Наостанок ще й Джемаїлі поміняли через травму. Невезіння як воно є.

Мальме. "Сведбанк"

"Мальме" (Швеція) - "Сівасспор" (Туреччина) - 3:1

Голи: Зейдан, 18, Крістіансен, 37, Мойсандер, 68 - Джеймс, 30

"Мальме" у поточній кампанії мав проблеми з литовцями та люксембуржцями, а ось турків переміг без запитань. Це все, що треба знати про силу розпіареної тамтешньої Суперліги.

Ну, і треба відзначити красу шведських голів - Зейдану вдався справжній шедевр з розвороту, а Крістіансен ідеально виконав штрафний, пробивши в кут воротаря. Турки якийсь час трималися у грі, але потім ще 36-річний Мойсандер вдало сходив на кутовий, і це був кінець. Вдома "Сівасспору" буде складно.

Лімасол. "Циріон Атлетік Центр"

"Аполлон" (Кіпр) - "Олімпіакос" (Греція) - 1:1

Голи: Жанга, 18 - Хван Ін Бом, 28

50 років тому кіпрські клуби стабільно займали останні місця у грецькій Суперлізі. Сьогодні ж найсильніша команда Еллади нічого не показала проти найсильнішої команди Острова Афродіти. Часи змінюються.

Щодо гри, вона не порадувала ні великою кількістю моментів, ні високою якістю футболу. Обидва м'ячі були забиті після грубих помилок центральних захисників. Якби ми не бачили "Олі" проти "Слована", то сказали б, що це провал, але, по правді, за тиждень команда навіть трішки додала. Раніше було ще гірше.