11 серпня 2022 11:20

Сергій НАГОРНЯК: "Сподіваюся, що Луческу та "Динамо" щось придумають для "Бенфіки"

Екс-півзахисник збірної України, а нині тренер Сергій Нагорняк прокоментував Sport Arena перемогу Динамо у матчі-відповіді третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів над Штурмом, оцінив шанси киян у протистоянні з Бенфікою, а також дав прогноз на матч-відповідь кваліфікації Ліги конференцій Університатя – Заря.


– Що скажете про перемогу Динамо над Штурмом у матчі-відповіді?

– Динамівці закономірно виграли, хоч би як було важко. Футболісти, які вийшли на заміну, посилили гру – ті ж Вівчаренко, Ванат. У принципі, кияни зробили те, що всі очікували. Важко було, але молодці, що перемогли.

– Що скажете про молодих Вівчаренка та Ваната, а також про Дубинчака? Чи готові вони грати у першій команді?

– Дубинчак та Вівчаренко вже зробили результативні дії цього сезону єврокубків. Дубинчак у першому матчі зі Штурмом віддав гольовий пас, а Вівчаренко забив м’яч у ворота австрійців у зустрічі у відповідь. Вони створюють хорошу конкуренцію, і від цього виграє лише київська команда. Це сто відсотків! Відмінно, що є такі добрі гравці. У Ваната дуже добрий шанс для того, щоб грати в основі Динамо. Йому просто треба забити пару м’ячів, щоби відчути впевненість. Пацану двадцять років і йому треба просто відчути впевненість.

– Чи стали Бущан та Циганков справжніми лідерами Динамо? Георгій постійно робить сейви, а Віктор відзначився асистом голом у матчі з австрійцями.

– Можливо, так і є. Вони у команді давно вже грають. Хоча, ясна річ, лідер киян – це Сидорчук. Також лідер Динамо – це Гармаш, але коли він на полі не займається нісенітницею. У матчі-відповіді він знову почав сперечатися з суддею. Луческу правильно зробив, що замінив Дениса, бо на рівному місці міг отримати червону картку.

– Кияни пройшли Фенербахче та Штурм. Тепер динамівцям доведеться зіграти з Бенфікою. Які шанси у команди Луческу?

– Якщо порівняти Штурм і Фенербахче, турецька команда, на мою думку, сильніша. Матчі з Фенербахче були набагато важчими, ніж зі Штурмом. Із Бенфікою дуже складно буде. Протистояння з лісабонцами покаже, який у Динамо рівень на сьогоднішній день. Але я не думаю, що кияни будуть хлопчиками для биття. Хоча буде важко, тому що Бенфіка – це не Фенербахче та не Штурм. Бенфіка має лінію атаки дуже добру. Нерес та компанія попереду дуже добре грають. Але, я сподіваюся, може Луческу щось придумає. Подивимося! Сподіватимемося на успіх киян.

– Як думаєте, Зоря пройде Університатю у Лізі конференцій?

– Має пройти! Університатя – посередня команда. У першому матчі Зоря мала більше забивати. Особливо у другому таймі у луганчан добре відбувалися комбінації. На мою думку, Зоря має проходити цього суперника.