9 серпня 2022 09:40

"Беседін і Ванат - це мало для команди рівня "Динамо". Олександр Хацкевич - про матч киян зі "Штурмом", проблеми команди та її переваги

У першому матчі Динамо в Лодзі мінімально обіграло Штурм завдяки голу Олександра Караваєва, хоча перші 15 хвилин австрійці грали досить агресивно.


Як розвиватимуться події у зустрічі-відповіді? Редактор Fanday.net звернувся за прогнозом до колишнього тренера Динамо Олександра Хацкевича.

Штурм – Динамо: хто фаворит матчу

Аналітики букмекерської контори Favbet невеликим фаворитом матчу-відповіді вважають австрійців. На їхню перемогу можна поставити з коефіцієнтом 2.49, перемога Динамо оцінюється о 3.20, нічия – 3.40.

А ось на прохід у наступну стадію змагань фаворитом уже вважається київський клуб – 1:30 проти 3:55.

Хацкевич зазначає, що індивідуально Динамо сильніше за Штурма.

«Якщо виходити з першого матчу, то було видно, що Динамо – команда майстровіша. Вони мають досвід виступу у кваліфікації та груповому етапі Ліги чемпіонів».

Штурм – Динамо: у чому перевага киян

Плюсом Динамо експерт вважає досвід та зіграність, адже футболісти київського клубу вже довгий час грають разом.

«Упродовж чотирьох-п'яти років хлопці грають разом. Цей досвід зіграв роль у першій грі, завдяки чому вдалося забити перший м'яч. Так, початок видався важким, Штурм мав гарні моменти, але Динамо вчасно забило, хлопці заспокоїлися, взяли гру під контроль і остудили запал австрійців».

Штурм – Динамо: у чому перевага австрійців

Хацкевич відзначив високий пресинг Штурма в перші хвилини матчу в Лодзі і думає, що у другій грі австрійці будуть ще агресивнішими.

«Навіть у виїзній грі Штурм у перші хвилини досить високо та активно намагалися накривати. Це спричинило небезпечні моменти. Думаю, вдома Штурм гратиме ще агресивніше в цьому компоненті».

Фахівець закликає гравців зробити висновки з першого матчу та не давати Штурму грати у ту гру, яку він хоче.

«Потрібно врахувати цей момент, коли перші 15 хвилин у їхньому виконанні були дуже агресивними. Штурм не має хорошого контролю м'яча, вони більше використовують стандарти та контратаки, але цей високий пресинг, можливо, був несподіваним і для самих динамівців».

Штурм – Динамо: яка тактика принесе киянам успіх

Хацкевич виділив зіграність гравців Динамо та гарну гру у захисті та без м'яча.

«Команда протягом багатьох років показує, що вміє терпіти і, коли потрібно, грати без м'яча. Уся команда дуже добре обороняється. Це основні принципи Луческу – атака виграє матчі, оборона виграє чемпіонати».

Крім цього, експерт зазначив, що у Динамо непогано виходять позиційні атаки.

«Також у Динамо непогано виходить швидкий вихід з оборони в атаку, але потрібно попрацювати над завершенням. Плюс у хлопців є гарне порозуміння для позиційних атак. Те, як завтра виглядатиме Динамо на полі, залежить лише від самих хлопців».

Штурм – Динамо: хто із гравців виділяється у команді Луческу

Хацкевич дуже добре знає гравців Динамо, з якими працював не один рік, та виділив лідерів киян, здатних вирішити результат матчу.

«Різницю може зробити той самий Буяльський, який у таких матчах, якщо подивитися статистику, грає ефективно. Сподіваюся, що прорве Бесєдіна. Також відзначу Бущана та Циганкова, хоча невідомо, чи Вітя завтра гратиме. У середині поля впевнено виглядають Сидорчук та Шапаренко».

Олександр Караваєв забивав за Динамо у двох останніх матчах – проти Фенербахче (2:1 д.в.) та Штурма (1:0). Але в обох іграх він був на заміні і в матчі з австрійцями вийшов на поле з перших хвилин лише через травму Циганкова, яку він отримав на передматчевій розминці.

За інформацією прес-служби Динамо, Циганков зуміє відновитися до матчу-відповіді. Ми запитали у Хацкевича, кого нам чекати у старті – Караваєва чи Циганкова?

«Ніхто не знає, чи забив би Караваєв чи ні, якби не травма Циганкова в першому матчі. Я просто не знаю, в якому стані зараз Циганков і чи зможе він грати з перших хвилин. Зрозуміло, що Вітя індивідуально сильніший за Караваєва, але стан Циганкова на сьогоднішній день може оцінити тільки він сам і Луческу».

Штурм – Динамо: проблемна позиція киян

Ні для кого не секрет, що Динамо має проблему із забивним форвардом. Хацкевич вважає Бесєдіна корисним футболістом, але не вражений його результативністю.

«Проблемна позиція Динамо вже упродовж чотирьох років – це забивний нападник. Бесєдін – корисний гравець, він нав'язує боротьбу вгорі та внизу, чіпляється за м'ячі, створює перешкоди, але результативність Артема дуже низька».

Супряга, який повернувся, також не допоможе киянам у найближчих матчах. Форвард переніс операцію і його відновлення триватиме тривалий час.

«Супряга вибув на три-чотири місяці. Цей сезон для Влада знову не склався», – підсумував фахівець.

Однак Хацкевич не знає, ким Динамо може посилити позицію форварда, адже легіонери до нас не поїдуть.

«На внутрішньому ринку такого форварда вже немає, усі команди укомплектовані, а легіонери наразі не поїдуть. А Бесєдін та Ванат – це мало для команди рівня Динамо, яка претендує на Лігу чемпіонів».

Штурм – Динамо: прогноз від Хацкевича


Хацкевич упевнений, що Динамо пройде в раунд плей-офф і зустрінеться там із Бенфікою Яремчука, яка в першому матчі не залишила шансів Мітьюлланду – 4:1.

Проте фахівець не чекає великої кількості голів у матчі Штурм – Динамо.

«Голи будуть, але не скажу, що багато. Навряд чи буде 3:3 чи 2:2. Поставлю на те, що Динамо точно не програє і вийде до раунду плей-офф, де вже зі знайомою Бенфікою вирішуватиме – кому виступатиме у Лізі чемпіонів».