18 липня 2022 10:23

Чемпіонати країн, ймовірно, транслюватимуться на Oll.tv. Матчі збірної УАФ планує показувати на загальнодоступному каналі

Журналіст Сергій Болотніков розповів, якою буде ситуацію з телеправами після закриття телеканалів «Футбол».


Права на трансляцію чемпіонатів різних країн, які належали «Медіа Групі Україна», скоріш за все, залишаться, а матчі транслюватимуться на ОТТ-платформі Oll.tv. Сервіс наразі продовжить роботу.

Що стосується української Прем’єр-ліги, то цього тижня буде запущений тендер на показ наступного чемпіонату. Канали «Футбол 1/2/3» теоретично могли б піти на цей тендер та також транслювати ігри першості на Oll.tv. У них досі є можливість організовувати продакшн та знімати матчі.

Проте цілком ймовірно, що «Футболи» таки не братимуть участь в тендері, адже наразі немає жодної інформації щодо подібних планів, а створення окремого продакшена в короткий термін є складним завданням.

Головними фаворитами на права УПЛ вважаються MEGOGO та Setanta. Про потенційну повноцінну участь в тендері холдингу «1+1 Медіа» також поки невідомо. Не виключається викуп субліцензії на трансляцію окремих матчів в того, хто виграє тендер.

УПЛ при цьому планує частину матчів показувати на загальнодоступних платформах.

Контракт з МГУ щодо трансляції матчів збірної закінчився. Національна команда проведе ще три гри в рамках Ліги націй, але тендеру на показ цих зустрічей не буде. За інформацією джерела, УАФ веде перемовини з УЄФА, щоб отримати дозвіл на трансляцію збірної на одному із загальнодоступних каналів.