16 липня 2022 10:31
1

Опальний порушник режиму та уродженець Донбасу: до "Шахтаря" на зборах приєдналися ще двоє футболістів

Донецька команда активно розпочала перший передсезонний збір у нідерландському Роттердамі під керівництвом нового головного тренера Ігора Йовічевича.

До тренувань із Шахтарем розпочали Максим Чех та Владислав Вакула.


Другий день зборів команда розпочала у тренажерному залі, де провела серію силових вправ. Після цього футболісти перейшли до занять із м'ячем. Тренерський штаб запропонував команді роботу над швидкістю та технікою. Головний тренер Шахтаря Ігор Йовічевич слiдкував за своїми підопічними та підказував їм. Завершилося тренування відпрацюванням ударів по воротах.

Вечірня сесія була присвячена відпрацюванню тактичних моментів та командних взаємодій.

23-річний півзахисник Максим Чех є уродженцем Донецької області та вихованцем академії Шахтаря. З 2019 року хавбек виступав за Маріуполь на правах оренди та провів у складі приазовців 60 матчів.

Максим грав у молодіжній збірній України U-20, яка здобула титул чемпіона світу під керівництвом Олександра Петракова у 2019 році.


Його ровесник Владислав Вакула грає на позиції правого вінгера. У складі Шахтаря футболіст провів чотири матчі. Владислав відомий своїми порушеннями спортивного режиму.


На початку 2021 року Вакула перейшов із Шахтаря до чернігівської Десни на правах оренди, але менш ніж через місяць був відрахований з команди Олександра Рябоконя. За чутками, Владислав не дотримувався спортивного режиму.


У лютому 2021 року Вакула у стані алкогольного сп'яніння потрапив у ДТП у Маріуполі, після чого приазовський клуб відмовився орендувати футболіста у Шахтаря.


Фото: ФК "Шахтар"

Підбирають навіть такий непотріб