15 липня 2022 15:09

Легіонери "Динамо" в оренді: чемпіонство Кендзьори, мандрівки Родрігеса та Цітаішвілі

У сезоні, що завершився, деякі іноземні гравці Динамо виступали за кордоном. У тому числі й футболісти, які залишили Україну після російського вторгнення 24 лютого, пише zbirna.com


Міккель Дуелунн (НЕК)

Данцю заграти в Динамо завадили травми. Після трьох років у клубі він вирушив в оренду до Нідерландів. За сезон у Наймегені Дуелунн провів 25 матчів, у яких набрав 3+3 за системою «гол+пас». НЕК посів 11-е місце в Ередівізі.

Сідклей (ПАОК)

Минулого літа бразилець у пошуках ігрової практики вирушив до Греції. У складі ПАОКу він провів 48 матчів у всіх турнірах, в яких забив два голи і зробив три асисти. Динамівець допоміг своїй команді посісти друге місце у Суперлізі, вийти у фінал Кубка Греції та дістатися 1/4 фіналу Ліги конференцій.

Беніто (Гориця)

Нігерієць не зумів закріпитися у хорватській команді та провів лише п'ять поєдинків за весь сезон. Гориця посіла шосте місце у чемпіонаті та дісталася півфіналу Кубка.

Фран Соль (Ейбар)

Іспанець продовжує шукати щастя на батьківщині. Після непоганого сезону в Тенеріфе влітку 2021-го він вирушив до Ейбара, який також виступав у Сегунді. Соль провів за цю команду 33 поєдинки та забив п'ять голів. Ейбар претендував на підвищення у класі, але у півфіналі плей-офф не встояв перед Жироною. Наступний сезон нападаючий проведе в оренді у Малазі.

Жерсон Родрігес (Труа, Еюпспор)

Скандальний люксембуржець розпочинав сезон у топ-лізі, але ще у березні у Труа вирішили відмовитися від його послуг. У Франції Жерсон провів 12 матчів, забив один гол та віддав один асист. Його команда зрештою фінішувала 15-ю у Лізі 1.

Залишок сезону Родрігес провів у Туреччині, виступаючи за друголіговий Еюпспор. Там за п'ять матчів динамівцю вдалося забити три голи та віддати один асист. Його команда була близька до підвищення у класі, але поступилася у півфіналі плей-офф. Сезон-2022/23 Жерсон проведе в оренді в саудівській Аль-Вахді.

Мохаммед Кадірі (Чорноморець, Гонвед)

Останніми роками ганець катається по орендах. Першу половину минулого сезону він провів у Чорноморці, де зіграв 13 матчів. Взимку Кадірі перебрався до Угорщини, на його рахунку 10 поєдинків за Гонвед. Будапештці посіли дев'яте місце у чемпіонаті.

Георгій Цітаішвілі (Чорноморець, Вісла)

Ще один легіонер, який виступав за два клуби. У першій половині сезону Цітаішвілі провів за Чорноморець 15 матчів та забив один м'яч. Після російського вторгнення Георгій опинився у краківській Віслі. Там за два місяці вінгер встиг відіграти сім матчів та набрати 1+2 за системою «гол+пас». Щоправда, від вильоту Віслу це не врятувало. Наступний сезон гравець збірної Грузії також проведе у Польщі – його на рік орендував чемпіон країни Лех.

Ібрагім Каргбо (Цельє)

Через травму бельгійський легіонер Динамо не грає вже понад рік. Другу половину сезону він провів у Словенії, але на полі не з'являвся. Цельє посів восьме місце у чемпіонаті та зупинився у півфіналі Кубка.

Ерік Рамірес (Спортинг Хіхон)

Взимку венесуелец вирушив до Іспанії, де провів 12 матчів, але обійшовся без результативних дій. Спортинг посів 17-е місце у Сегунді. У сезоні-2022/23 Рамірес виступатиме в оренді за братиславський Слован.

Томаш Кендзьора (Лех)

Після російського вторгнення поляк повернувся до Леха, звідки свого часу прийшов до Динамо. Кендзьора провів за познанців сім матчів, забив один гол. У результаті його команда стала чемпіоном країни, а у фіналі Кубка Польщі поступилася Ракуву.

Беньямін Вербич (Легія)

Словенець, як і Кендзьора, весняні місяці провів у Польщі. Вербич відіграв за Легію вісім поєдинків без результативних дій. Варшавці стали 10-ми в Екстракласі та зупинилися у півфіналі Кубка.

Вітінью (Атлетіко Паранаенсе)

Бразилець вирушив в оренду на батьківщину, де провів 10 матчів у всіх турнірах та відзначився асистом. Що цікаво, саме з АП влітку 2021-го Вітінью прийшов до Динамо. Цілком ймовірно, що найближчий рік вінгер також проведе у бразильському клубі. До речі, у серпні Атлетіко зіграє до 1/4 фіналу Кубка Лібертадорес.

Володимир СЕРЖАН