19 червня 2022 10:04

Валерій КРИВЕНЦОВ: "Вибрали Щасливе, щоб не було проблем зі спарингами, в яких переглядатимемо потенційних новачків"

Інтерв'ю з головним тренером Металіста 1925, який готуватиметься до свого другого сезону в УПЛ під Києвом.

Точної дати початку нового сезону досі немає, як офіційного підтвердження того, що чемпіонат України пройде в нашій країні. Тим не менш, командам УПЛ уже доводиться думати про підготовку, планувати збори та комплектувати склад.


FanDay зв'язався з головним тренером Металіста 1925 року Валерієм Кривенцовим, щоб дізнатися, чим живе харківський клуб і коли футболісти та тренери знову зберуться разом.

- Валерію Сергійовичу, коли плануєте зібрати своїх футболістів?

- Орієнтовно 3-4 липня.


- Де готуватиметеся до нового сезону?
- На навчально-тренувальній базі у Щасливому під Києвом (30 км від столиці, – прим. FanDay).


– Це там, де базується академія донецького Шахтаря?
– Так, там одна база.


- Команди не заважатимуть один одному, працюючи в одному місці?
- Складно сказати. У нас свої плани, у Шахтаря – свої. Раніше там займалися футболісти із академії донецького клубу. Тепер вони тренуються у Хорватії. Наскільки я розумію, ми почнемо тренуватись одні, а там буде видно. Може хтось і приєднається.

- Як оціните футбольну інфраструктуру у Щасливому? Чи є все для нормальної підготовки?
- Там є ігровий стадіон, два стандартні поля, дві синтетики, два маленькі поля. Одним словом, місця вистачає. Є тренажерний зал, лазня на відновлення. Нормально. Футболісти академії Шахтаря жили в готелі, а поряд з полями є великий окремий зруб, де свого часу базувався донецький Олімпік. Ми житимемо там же.


Обрали цю пристань, бо Щасливе знаходиться поряд із Києвом. Тут і відповідні умови для тренувань, і проблем із пошуком спаринг-партнерів виникнути не повинно. З команд, які гратимуть у новому чемпіонаті УПЛ, лише харківські клуби були змушені змінити місце дислокації. Решта – на колишньому місці.


- Виконавчий директор Металіста 1925 року Андрій Недєлін нещодавно сказав, що в команді залишаться майже всі футболісти. Чому майже?
- Наразі не готовий коментувати кадрові питання. Все-таки до початку зборів ще три тижні. Коли буде офіційна інформація, її опублікуємо. Всьому свій час.


- Новачки будуть?
- Ми плануємо велику кількість спарингів, у яких переглядатимемо потенційних кандидатів у нашу команду. Відштовхуватимемося від того, як вони себе проявлять.


- Взимку з Оболоні в Металіст 1925 року перейшов центрбек Микита Безуглий, а у Шахтаря ви орендували правого захисника Дмитра Капінуса. Вони так і не встигли дебютувати за вашу команду через воєнні дії. У них ще буде така нагода?
- У Безуглого чинний контракт. Ми на нього розраховуємо. Те саме стосується Капінуса, якщо Шахтар не захоче взяти його до першої команди. У такому разі буду тільки радий за Діму.


- Якщо відштовхуватися від неофіційної дати, що чемпіонат розпочнеться 20 серпня, чи вистачить вашій команді часу, щоб набрати оптимальні кондиції?
– Ми заклали 45 днів на підготовку. Цього має вистачити.


Фото - ФК "Металiст 1925"