5 червня 2022 14:49

Сергій КОВАЛЕЦЬ: "Це буде шахова партія, все може вирішити один вдалий хід"

Сьогодні збірна України у фінальному матчі плей-офф відбору ЧС-2022 проти Уельсу спробує зробити останній крок на шляху до фінальної частини мундіалю. Про перспективи підопічних Олександра Петракова у цьому поєдинку сайт zbirna.com поговорив із колишнім півзахисником синьо-жовтих Сергієм КОВАЛЬЦЕМ.


— Сергію Івановичу, як багато шансів у збірної України пробитися на чемпіонат світу?

— Шанси у нас хороші, оскільки видно, що команда перебуває у хорошому фізичному та головне психологічному стані. Весь світ хоче, щоби наша збірна поїхала на чемпіонат світу. І навіть шотландці, яких ми переграли солідно, впевнено створили класну атмосферу на стадіоні, підтримавши Україну як націю, яка бореться з росією за свою незалежність, демократію. Наша країна стала щитом для Європи.

Без сумніву, матч із Уельсом буде складнішим. Якоюсь мірою шотландці недооцінили збірну України, вважаючи, що у нас у країні війна, і багато футболістів без ігрової практики. Втім, команда Олександра Петракова здивувала Європу своєю злагодженою та якісною грою. У нас дуже сильний півзахист, наші хлопці чудово скористалися розривами між лініями суперника.

Звичайно, Уельс вивчив гру збірної України, валлійці діятимуть компактніше, можливо навіть гратимуть від оборони.

— Чи вистачить Олександру Петракову трьох днів, щоби привести команду в бойову готовність?

— Упевнений, що так. Принаймні у запасі у нас сидять футболісти високого рівня.

— Чи буде велика ротація стартового складу у синьо-жовтих?

— Думаю ні. У Глазго збірна України продемонструвала хорошу гру та максимальний результат, тому тренерському штабу, напевно, немає сенсу щось міняти.

— Що у цій грі стане головним для обох опонентів?

— Це фінал. І цим все сказано. Ціна помилки дуже велика, проте хотілося б, щоб наша команда зіграла на своє задоволення, тоді і до перемоги ми будемо ближче. А що за класом синьо-жовті не поступаються Уельсу, у цьому я не маю сумніву.

— Гра проти валлійців буде чимось схожа на матч із Шотландією?

— Ні. Це швидше буде шахова партія, в якій все може вирішити один вдалий хід.

Сергій ДЕМ'ЯНЧУК