4 червня 2022 22:43

Захисник збірної Уельсу - про гру проти України: "Як вийду на поле, не думатиму ні про що, крім своєї роботи"

Фото - ua.depositphotos.com


Захисник збірної Уельсу Коннор Робертс - про гру з Україною.


- Хвилювання/нерви? Це нормально – трохи нервувати. Напевно, це є у кожної людині в команді. Для мене саме хвилювання від можливості потрапити на Чемпіонат світу з Уельсом – це те, що змушує мене робити все можливе та неможливе. Сподіваюся, що наприкінці гри я посміхатимуся.

Підготовка у таборі змінилася? Вона завжди буде однакова. Ми вже грали у великих матчах. Насправді нічого не змінюється. Сьогодні вранці у тренажерному залі сталося щось таке, що, якби ви були там, думаю, ви трохи не повірили б, наскільки все було нормально. Все як зазвичай. Зрештою, це просто гра у футбол.

Чи можемо увійти в історію? Звичайно, але спочатку ми маємо перемогти. Ми повинні грати якнайкраще по всьому полю і сподіватися, що Бейл, Ремзі, хто б це не був, будуть на висоті, і ми поїдемо додому щасливими.

Що думаю про Україну? Це жахливо, що відбувається з їхньою країною. Завтра буде футбольний матч, Уельс – Україна. З того моменту, як вийду на поле, я не думатиму ні про що, крім своєї роботи. Ми віддамо всі сили для перемоги.

Зрівняння з Кафу? Я й близько не стою з тим гравцем, яким він був, і ніколи не досягну такого рівня. Це просто кумедна річ, яка сталася через місце, звідки я родом. Сподіваюся, завтра я зможу увійти до невеликої групи гравців, які зробили щось важливе для своєї країни.

Що скажите про потенційних суперників по групі на ЧС? Ми дуже хочемо оказатись серед них. Кожен гравець цього хоче. Ніхто із нас не грав на чемпіонаті світу. Усі мають стимул виступити добре. Нам потрібно справді показати свою кращу гру на полі. Одна справа – хотіти цього, інша – вийти на поле та показати, що в тебе є якість, щоб виграти гру. Я впевнений, що це у нас є. Сподіваюся, наші великі гравці зможуть створити моменти.

Настрій Бейла? Вважаю, у нього найкраща форма. Саме тому він наразі не з нами у залі. Він – Гарет Бейл. Він грав у більших матчах, ніж усі ми. Для мене, як для партнера по команді, сподіватимусь на нього, щоб він створив щось для нас. Щоб він витяг нас на чемпіонат світу. Він неймовірний гравець.

Чи буде завтра емоційна гра? Я так не думаю. Це місце буде переповнене валлійськими вболівальниками, які хочуть лише одного результату - щоб ми перемогли. Завтра буде футбольний матч. Ми, персонал і всі люди у Уельсі вболіватимуть за нас. З того моменту, як ми вийдемо на поле, все інше не має значення.

Послання фанатам? Я міг би його сказати, але не думаю, що це мені потрібно. Вони всі знають важливість цієї гри. Кожен із них завтра одягне свою футболку і віддасть всі сили, щоб підтримати нас.

Кваліфікація – диво? Ми були близькі до цього пару разів. Якщо нам це вдасться, у нас є гравці, які досягли цього завдяки своїм заслугам. Разом із уболівальниками та всіма, хто нас туди привів. Якщо ні, думаю, що гравці, які приходять зараз у нашу команду, у яких ще попереду багато років, будуть переживати такі моменти в майбутньому значно частіше. Сподіваюся, що завтра ми зможемо розпочати ланцюжок позитивних подій.