4 червня 2022 11:13

"У моєму "Шахтарі" він забив 44 голи": італійці звернулися до Луческу за думкою про майбутній гучний трансфер "Інтера"

Головний тренер Динамо Мірча Луческу поділився думкою про фігуру Генріха Мхітаряна.

Контракт вірменського півзахисника із Ромою завершується наприкінці місяця. «Вовки» хочуть зберегти одного зі своїх лідерів та пропонують Мхітаряну продовжити угоду.

Але футболіста переманює Інтер. «Нерадзуррі» дають Генріху дворічний контракт із зарплатою в 4,5 мільйона євро на рік і найголовніше — можливість виступати в Лізі чемпіонів, тоді як Рома задовольнятиметься лише Лігою Європи.


Луческу, який у період з 2010 по 2013 роки. працював із Мхітаряном у Шахтарі, високо оцінює колишнього підопічного, відзначаючи футбольний інтелект гравця.


Відмінна базова техніка, дриблінг, бачення гри, досвід. Якщо у вас розумний гравець, то у вас є і різнобічний гравець. Я бачив, як тренери використовують його на флангах. У своєму Шахтарі я ставив його за центральним нападником, щоб він атакував простори, і він забив 44 голи».


Тому румунський фахівець однозначно радить Інтеру, з яким його Динамо зіграло товариський матч минулого літа, підписати 33-річного вірменина.


«Його особистість не піддається сумніву, його атлетизм теж, те, як він читає гру та діє відповідно, дозволяє йому бути скрізь. Я радий бачити його у складі «нерадзуррі».


Індзагі (головний тренер Інтера Сімоне, - прим. FanDay.net) починав проти мене на передсезонці, але вже тоді він справив на мене дуже гарне враження, і після всього чемпіонату я можу сказати те саме», - наводить слова Луческу La Gazzetta dello Sport.


Минулого сезону на рахунку Мхітаряна 44 матчі за «вовків» у всіх турнірах, у яких він відзначився п'ятьма голами та дев'ятьма асистами. Разом із командою Жозе Моуріньо гравець виграв Лігу конференцій. За Рому Генріх виступає із 2019 року.