1 червня 2022 23:41
5

Збірна Шотландії – збірна України 1:3. Плей-оф кваліфікації ЧС-2022. Далі – Уельс!

Фото - Тарас Чуряк


Збірна Шотландії - збірна України 1:3


Шотландія: 1. Гордон - 22. Хіккі, 5. Хенлі, 16. Купер, 3. Роберстон - 4. Мактоміней, 14. Гілмор, 8. Макгрегор - 10. Адамс, 9. Дайкс, 7. Макгінн
Запасні: 12. Маршалл, 21. Келлі, 2. О'Доннелл, 6. Суттар, 11. Крісті, 13. Хендрі, 13. Маккенна, 17. Армстронг, 18. Стюарт, 19. Браун, 20. Фергюсон, 23. Тейлор


Україна: 1. Бущан - 21. Караваєв, 13. Забарний, 22. Матвієнко, 16. Миколенко - 6. Степаненко, 8. Малиновський, 17. Зінченко, 7. Ярмоленко, 15. Циганков - 9. Яремчук
Запасні: 12. П'ятов, 23. Різник, 2. Соболь, 3. Бондар, 4. Сирота, 5. Сидорчук, 10. Шапаренко, 11. Довбик, 14. Мудрик, 18. Пiхальонок, 19. Качараба, 20. Зубков


Шотландія - Україна ON-Line


Прев'ю


Сьогодні у Глазго на стадіоні "Хемпден Парк" відбудеться довгоочікуваний матч плей-офф кваліфікації на ЧС-2022, в якому збірна України зустрінеться із Шотландією.


Спочатку ця гра мала відбутися ще 24 березня, але через війну, розв'язану рашистами, вона була перенесена на початок червня. Як і фінал плей-офф, у якому на переможця сьогоднішньої пари вже чекає Уельс, який обіграв Австрію з рахунком 2:1.

Багато чого довелося пережити підопічним Олександра Петракова перед сьогоднішньою зустріччю. Так, багато футболістів застали початок війни в Києві, куди на той момент вже повернулися із зимових зборів "Динамо" та "Шахтар" - базові клуби збірної. Якийсь час обидва клуби та їхні гравці ще перебували на території нашої країни, після чого отримали офіційний дозвіл від влади залишити країну для проведення серії благодійних матчів, а також для тривалої підготовки до поєдинку із шотландцями.

На жаль, благодійні та товариські матчі – це добре, але офіційні ігри вони не замінять. Про це говорили багато експертів напередодні сьогоднішнього матчу, з побоюванням намагаючись оцінити, в якій формі зараз наші футболісти.

А ось Петраков на передматчевій прес-конференції був небагатослівним, коли йому поставили це питання: "Подивимось завтра, як виглядатимуть наші футболісти".

Якщо говорити про кадрові втрати збірної України, то тут насамперед слід зазначити відсутність через травму правого захисника "Динамо" Олександра Тимчика, який був у Петракова основним футболістом. Також через пошкодження не зіграють Сергій Кривцов, Олександр Гуцуляк та Сергій Булеца. Також в останній момент зі списку було виключено динамівців Віталія Буяльського, Дениса Гармаша та Артема Бесєдина - тренерський штаб вирішив, що може обійтися і без послуг цих футболістів.

Є у розташуванні збірної й кілька потенційних дебютантів - Михайло Мудрик із "Шахтаря" та Олександр Пихальонок із "Дніпра-1". Вони вже встигли зіграти за збірну України у спарингах із клубами, і навіть відкрити рахунок своїм голам, але офіційний їх дебют у футболці нашої національної команди може відбутися у сьогоднішній зустрічі.

Свої втрати є й у шотландців. Так, не зіграють два флангові футболісти команди - Кіран Тірні та Натан Паттерсон. Обидва отримали травми та вибули на невизначений термін.

Орієнтовний склад збірної України:

Бущан - Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко - Степаненко, Шапаренко, Зінченко, Ярмоленко, Мудрик - Яремчук

Арбітром сьогоднішнього матчу буде голландець Данні Маккеллі. Його асистенти – Ян де Врей та Хессель Стігстра, резервний арбітр – Сердар Гозубюк.

Пряму трансляцію сьогоднішнього матчу, який розпочнеться о 21:45 за київським часом, дивіться на телеканалах "Індиго TV" та "Футбол 1". "Динамоманія" проведе для вас текстовий поєдинок.
шо тут за зборище порохоботів - та не буде вжє вашого продажного пєті - всьо вже - він барига і політичний труп
Сховати
bluzia, это больные люди, и не умные. Им не хватает мозга понять, что оскорбляя Президента, они находятся на стороне рашистов. Не обращаете внимание, их по пару человек разбросано по всем чатом, во всех соц сетях. Кто-то из них делает это сознательно, а кто-то просто не понимает, что он делает. Общаться они не умеют, переходят сразу к оскорблениям. Сборную - с Победой. С малых побед рождаются большие.
Це я вперше почув про існування телеканалу "Індиго". Мабуть, на більш відомих каналах весь ефірний час зайнятий ликами Буби та Арестовича, а також розповідями про їх перемоги
Сховати
Кепа, Так і я подумав. Всі показують як Боневтік керує боями, а Арестович розказує як південь України про..бали
Подумав що напевне не треба отак , шашки на голо ….. а потім - а чому ні ? А коли як не зараз ! Вперед козаки!