11 травня 2022 17:06

"Коли я граю у футбол, то забуваю про все. Навіть про війну". Історія динамівця, який тепер виступає за "Бракнелл Таун"

Український футболіст з академії "Динамо" Марко Подоляк, який перебрався в англійський "Бракнелл Таун" через війну з Росією, розповіло про свої переживання.


"Я народився і виріс у Львові, який знаходиться в західній частині України. Він дуже красивий і досить старий. Російські війська іноді його атакують, тому я турбуюся за своїх батьків, адже ракети можуть впасти в будь-яку частину нашої країни. Це дуже небезпечно. Ми дзвонимо один одному щодня. Постійно перебуваємо на зв'язку".

"Коли я граю у футбол, то забуваю про все. Навіть про війну. Футбол займає важливу роль у моєму житті. Мені завжди це подобалося, і я нічого не можу робити краще, ніж грати у футбол. Мрію виступати на найвищому рівні", – наводить слова Подоляка eurosport.co.uk.


Про ситуацію Подоляка висловився виконавчий директор "Бракнелл Тауна" Кейн Штайнборн-Бюссе:

"У мене у самого троє хлопчиків. Молодшому щойно виповнилося 18 років. У моїх очах він все ще дитина. Немає відповідного віку, щоб іти на війну. Це те, чого я не міг допустити".

"От чому я перевернув небо і землю, щоб привезти Марко до нашої країни. Його батько і старший брат пішли в тероборону, хоча вони не військові. Вони не мають жодної військової освіти".

"Вони були звичайною робочою сім'єю, яку розлучили через чиєсь бажання вторгнутися до їхньої країни. Коли ви бачите, як Марко грає у футбол, то можете помітити, як він перемикається. Я можу тільки уявити, що відбувається в його голові кожну. хвилину".

"Війна приносить спустошення, і попереду у нього ще багато важких тижнів та місяців психологічних випробувань, які йому треба подолати. Сподіваємось, що у нього все буде гаразд".


Фото - ФК "Динамо"