9 квітня 2022 13:04

"Ви мовчали, коли треба було діяти". Вакарчук звернувся до росіян

Фото - ua.depositphotos.com


Лідер одного з найвідоміших українських гуртів "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук записав відеозвернення до росіян російською мовою, в якому засудив їх за мовчання та подякував тим, хто все ж таки вийшов на протести. Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Рок-музикант, а зараз ще й боєць територіальної оборони Святослав Вакарчук сказав, що останнім часом до нього часто звертаються журналісти опозиційних ЗМІ, щоб дізнатися про його думку про те, що відбувається.

"Це ви, російський народ, виростили та вигодували цих покидьків, виродків, тварюк, які сьогодні руйнують наші будинки, вбивають старих, жінок та дітей, гвалтують, мародерять", - сказав Вакарчук у відеозверненні російською.


"Ви мовчали тоді, коли треба було говорити і діяти, коли путін, чиє друге ім'я зараз Антихрист, прийшов до влади, ви мовчали. Коли росія вторглася в Грузію, ви теж здебільшого мовчали. Потім, коли росія нахабно забрала у нас Крим, саме так, забрала, вкрала, багато хто з вас у душі навіть пишався цим, а багато не тільки в душі, і говорили, що Крим "повернувся в рідну гавань". А потім вісім років, коли ваша країна розв'язала жахливу війну у нас на Донбасі, вам не вистачило сміливості та мужності десятками тисяч, сотнями тисяч, мільйонами вийти на вулицю і протестувати проти цих страшних речей... А раніше ви могли... У 91-му році мільйон людей вийшло в Москві на площі, щоб повалити імперію зла. Було раніше, а зараз лише пости у "Фейсбуку" та співчуття телефоном. Це не допоможе", - сказав Вакарчук.

"Нам не потрібне співчуття телефоном або у Фейсбуці, нам потрібні дії (...) Окреме спасибі хочу висловити тим, хто наважився вийти на протести або відкрито, публічно заявляв свою позицію щодо звірств російської армії", - сказав музикант.