8 квітня 2022 12:57
3

Начальник КП "Київський метрополітен" звернувся до мера з ініціативою перейменування 5 станцій метро

Фото - ua.depositphotos.com


Начальник КП "Київський метрополітен", депутат Київської міської ради Віктор Брагінський звернувся до мера з ініціативою перейменування 5 станцій метро.


"Звернувся до мера з ініціативою перейменування 5 станцій підземки.


Наші люди покриваються "Дружбою народів", поки ця так звана "дружба народів" вбиває їхніх земляків, сусідів, родичів та знищує нашу країну. Такого бути не може. "Площа Льва Толстого", "Берестейська", "Мінська", "Героїв Дніпра" – туди ж!


Переконаний, що профільна комісія з найменувань разом із громадськістю вибере гідні назви та увічнить наших героїв! Рухаємось до перемоги разом!", - написавши Брагінський у своєму Facebook.

Береза. "А Дружби народів на існує? З естонцями та поляками ми не друзі? Чи ті, хто пропонують знають лише російський народ та орієнтуються на них? І чим когось роздратували герої Дніпра? Чи може в нас немає героїв тв Дніпра? А Берестейська??? Берестейщина — це український етнокультурний край у середній течії річки Західний Буг. Так, сьогодні ця тереторія входить до складу Берестейської області Білорусі. Але це привід відмовлятись від своєї культури та історії? В Москві установили пам'ятник Володимиру Великому, так може це привід відмовитись і від нього???
Сховати
Sergey, Берестейська - походить від української назви міста Берестя (сьогодні у складі Білорусі), відомого також, як «Брест»; а також Брест-Литовського проспекту (нині — проспект Перемоги), де розташована станція. - так пише україномовна вікі. Ну, і Дружба народів - мається на увазі дружба з рашкою. Там навіть барельефи та інші символи були присутні на станції, можливо вже і немає - не звертав увагу.
Не згоден лише із перейменуванням станції "Героїв Дніпра". В 1943 році ті самі герої Дніпра Визволяли Україну від фашистів. Інші фашисти, із зірками на погонах, не рахуючи солдатських життів гнали людей під шквальний мінометний і кулеметний ворожий вогонь в крижану дніпровську воду.
Те що командування совєцької армії було бездарним і безжальним, не відміняє той факт що солдати, які полягли при визволенні Києва є справжні Герої