3 квітня 2022 17:46

Ігор ХАРАТІН: "Не здивований, що Вернідуб вступив до тероборони. Він за свою країну порве всіх"

Гравець варшавської Легії Ігор Харатін в ексклюзивному інтерв'ю Футбол NEWS розповів про те, як Польща допомагає українцям, які постраждали від війни, про спілкування з новим одноклубником Беньяміном Вербічем, висловився про рішення Юрія Вернідуба вступити в тероборону і відповів, чи готовий сам, у разі потреби взяти в руки зброю.


– Ми спілкуємося з фондами, один із таких фондів створила Легія. Вони дуже турбуються про людей, які приїжджають із України. Буквально недавно мені написали, що є місця для роботи для людей, які прибувають сюди. Якщо комусь потрібна робота та якась допомога, нехай звертаються до мене. Ми допомагатимемо, чим зможемо.


З Вербичем, звичайно, поспілкувалися, він теж дуже допомагає українській армії, дякую йому за це. Він показував мені свої дрони та бронежилети, які передавав ЗСУ. Ми з ним теж на зв'язку та спілкуємося.


Для мене не було якоїсь несподіванки те, що Вернідуб вступив у тероборону. Знаю Миколайовича, він завжди за свою землю, за свою країну порве всіх. Якщо потрібно взяти зброю в руки, я готовий. У перші дні я мав дуже сильне бажання. Але розумію, що без досвіду я там багато не допоможу, і звідси можу зробити набагато більше. Але якщо треба, я пішов би.


Наразі Варшава кипить допомогою України. Коли проїжджаєш містом, бачиш, як люди привозять їжу і навіть зброю. Всі люди, з якими спілкуюся, допомагають. Гравці Легії навіть беруть до себе сім'ї, це дуже круто. Я цього не очікував, ми за це дуже вдячні.


Хотів би подякувати нашій армії, яка просто героїчно захищаю нашу країну. Те, з яким настроєм вони це роблять, піднімає дух. Я намагаюся дивитися ці відео, вони наші герої. Я дуже хочу подякувати їм і нашому Президентові, який нікуди не втік і був на місці. Заради свободи люди об'єдналися і готові рвати всіх, це супер, - сказав Харатін.