16 березня 2022 10:13

Олександр РЯБОКОНЬ: "Такої підлості від Росії ніхто не очікував до останнього моменту"

Головний тренер чернігівської «Десни» Олександр Рябоконь розповів про свої переживання щодо вторгнення орків в Україну.

«Ми не вірили, що Росія нападе. Ми готувалися до сезону у звичайному режимі. У нас вже були куплені квитки на рейс до Запоріжжя увечері 25 лютого, звідки ми мали їхати автобусом на матч чемпіонату проти СК «Дніпро-1». Коли почалася війна, ми думали лише про те, як вибратися з Анталії та потрапити до України. Члени нашої команди весь час були на телефоні та стежили за ситуацією. Пам'ятаю, ще залишалося кілька квитків до Будапешта, Бухареста чи Праги. Ми залишали Туреччину невеликими групами. Сьогодні команда розосереджена. Частина людей знаходиться в Румунії, частина в Польщі, Чехії та Угорщині. Деякі повернулися до України і залишаються там досі. Я знаю, що власник «Десни» Володимир Левін зараз також в Україні.

У нас були зустрічі всередині команди, а також ми спілкувалися онлайн із особами, які приймають рішення. Звісно, найбільше турбувалися про сім'ї, що залишилися в Україні. Тільки 24 лютого було ухвалено рішення якнайшвидше покинути Туреччину та захистити своїх близьких. У Туреччині лишилося кілька команд. Кривбас, Металіст, Полісся, Житомир, Оболонь. Команди з Першої ліги довше залишалися на зборах, бо ліга мала розпочатися пізніше. Ми ще були за межами України, бо мали грати 27 лютого і летіти прямо з Туреччини на гру.

Повірте, такої підлості від Росії ніхто не очікував до останнього моменту. Мені, звичайно, шкода іноземців, які опинилися в Україні під час війни, але можу тільки сказати: добре, що всі встигли евакуюватися. Слава Богу».