8 березня 2022 10:40

Олексій Дитятьєв: "Путін? Та щоб він здох! Думаю, його винесуть свої ж"

Український легіонер "Краковії" Олексій Дитятьєв висловився про вторгнення Росії в Україну.


– Путiн? Та щоб він здох! Взагалі не хочу говорити про цю людину. Я думаю, його винесуть самі свої ж. Те, що він робить, і ті санкції, які накладають на його оточення, на простих росіян… "За" вони чи "проти" – постраждають усі. Я дуже сподіваюся, що найближчі соратники з’їдять його живцем.


Я був дуже здивований тим, як відреагувала Польща. Не тільки влада, але й прості люди. Ще не зустрів тут жодної людини, яка відмовилася б допомогти. Більшість поляків надають свої кімнати, помешкання, впускають у будинки, які пустують. Ось зараз заселяю сім’ю з України – три жінки, одна дитина і три коти. Їм безкоштовно надають цілий дім – на необмежений термін.

При цьому, нам не потрібно забувати, що ми – у гостях. Кожна нація має прошарок людей, які цього не цінують, і українці – не виняток. Але нам ніхто нічим не зобов’язаний. Коли ж нас хтось прихистив, ми повинні цінувати це, поводитися чемно, показати себе акуратними і вдячними. Не хочу наводити погані приклади, але бували випадки, коли люди приїжджають і сруть там, де й живуть. Дуже сподіваюся, що українці, які продовжують сюди їхати, з величезним розумінням і вдячністю поставляться до тих, хто їх приймає.

Поляки дуже сильно допомагають. Кілька днів тому мені написав місцевий футболіст, проти якого я колись грав. Попросив реквізити і пообіцяв перерахувати гроші. Збирають дуже багато речей, одягу, везуть на кордон. Вони відчувають, що повинні допомогти. Відчувають, що хто, як не вони. Що тут скажеш? Я у приємному шоці. Між нашими країнами – дуже складна історія, але, тим не менше, більшість поляків абсолютно повністю заангажовані в надання допомоги Україні.

– Та щоб він здох! Взагалі не хочу говорити про цю людину. Я думаю, його винесуть самі свої ж. Те, що він робить, і ті санкції, які накладають на його оточення, на простих росіян… "За" вони чи "проти" – постраждають усі. Я дуже сподіваюся, що найближчі соратники з’їдять його живцем.
https://football24.ua/angliya_tag50820/