23 лютого 2022 13:09

Міністр спорту Польщі: "Якби все залежало від мене, ми б не поїхали в Москву"

Міністр спорту і туризму Польщі Каміль Бортничук заявив, що відбірковий матч до чемпіонату світу-2022 зі збірною Росії в Москві може бути використаний владою РФ для пропаганди. Раніше Бортничук повідомив, що Польща буде домагатися перенесення гри на нейтральне поле.

Розмови в Польщі про перенесення зустрічі з Москви почалися після визнання Російською Федерацією самопроголошених республік ЛНР і ДНР.

"Якби все залежало від мене, ми б не поїхали в Москву. Я вважаю, що будь-яка участь європейської збірної в спортивному заході, який відбудеться в Російській Федерації, буде використана режимом Володимира Путіна для пропаганди.

Але при цьому я прекрасно усвідомлюю, що відмова від цього матчу буде болючою для наших уболівальників, тому що збірну, ймовірно, покарають. Але в житті є більш важливі речі. Світ найважливіше.

Я розраховую на підтримку Міністрів спорту країн Євросоюзу і Великобританії. У середу я направлю їм лист, в якому закликаю до спільних дій і розширення санкцій і щодо спорту. Я сподіваюся, що наш голос буде почутий, тому що минуле показало, що у Варшаві краще розуміють східні справи, ніж у столицях Західної Європи. Ми повинні діяти", - наводить слова Бортничука Interia Sport.