22 лютого 2022 13:00

Польща хоче перенести матч плей-офф відбору на ЧС-2022 з Москви через вторгнення Росії на територію України

Фото - Depositphotos.com


Міністр спорту Польщі Каміль Бортничук оголосив, що зробить деякі кроки перед майбутнім першим матчем плей-офф чемпіонату світу-2022 збірної Польщі.

Політик не хоче, щоб гра проходила в Росії. 24 березня збірна Польщі повинна зіграти проти Росії в рамках плей-офф кваліфікації на чемпіонат світу в Катарі. Місцем проведення матчу призначена Москва.

"Ми постараємося провести цей матч на нейтральній території, про це запевняють мене в польській Футбольній асоціації. Якщо Федерація не погодиться на це, ми обговоримо, що робити. Особисто я вважаю, що польським спортсменам не варто їхати в Росію, але це тільки моя особиста думка", - цитує Бортничука Sportowefakty.

Нагадаємо, чорний сценарій щодо України збувся в понеділок ввечері. Під час телезвернення президент Росії Володимир Путін оголосив про визнання незалежності двох сепаратистських республік на Донбасі — ДНР і ЛНР.

Через мить він наказав Збройним силам увійти в ці райони під приводом "забезпечення миру в республіках".

Світові лідери вже заявили, що Росію чекають санкції. За словами Бортничука, вони повинні застосованi і до спорту.

"У мене немає сумнівів, що санкції повинні торкнутися і російського спорту, який Путін абсолютно використовує в політичних цілях", — написав міністр спорту в Твіттері.

Зустріч Росія - Польща запланована на 24 березня в "Лужниках" в Москві. Переможець цього матчу у фіналі плей-офф ЧС в Катарі зіграє зі Швецією або Чехією.