20 лютого 2022 10:27

Сергій НАЗАРЕНКО: "У "Динамо" кожен гравець знає, що йому робити на футбольному полі"

Поки в українському чемпіонаті зимова пауза, КОМАНДА1 поспілкувалася з авторитетними вітчизняними фахівцями, поставивши їм кілька актуальних питань, пов'язаних з Прем'єр-Лігою. Але потрібно, відзначити, що все це — на даний момент. Що з цього вийшло, судіть самі. Взяв участь у цій рубриці екс-півзахисник збірної України Сергій НАЗАРЕНКО.


- Сергію, хто головний претендент на перемогу в чемпіонаті?


- Я більше схиляюся до того, що золоті медалі завоює Динамо. Не в образу Шахтарю, але мені гра команди Мірчі Луческу подобається більше. У киян кожен футболіст знає, що йому робити на футбольному полі. До того ж, у складі біло-синіх багато молодих українців, які довели, що можуть виступати на високому рівні.


- Яка команда завоює бронзові медалі?


- Основна боротьба розгорнеться між Дніпром-1 і Зорею. Тут я віддаю перевагу команді Ігора Йовичевича. По-перше, у дніпрян є перевага в чотири очки, а по-друге, наставник зумів поставити підопічним якісний футбол.


- Назвіть чотири колективи, які за підсумками чемпіонату займуть місця з 13-го по 16-е?


- Якщо говорити на даний момент, то невдахами, на мій погляд, виявляться Минай і Маріуполь. А 13-е і 14 місце займуть Металіст 1925 і Інгулець.


- Який футболіст запам'ятався вам у першій частині сезону?


- Артем Довбик. Цей нападник не просто бігає, а бігає з головою. Зараз форвард займає перше місце в гонці бомбардирів, добре себе показав у збірній України. Так що чекаємо від цього гравця ще більшого прогресу.


- Що скажете про рівень чемпіонату порівняно з минулими роками?


- Я не скажу, що ми бачимо великий прогрес, але зрушення на краще однозначно є. Принаймні, порівняно з минулими роками конкуренція в Прем'єр-лізі зросла. У наступному сезоні еліту напевно поповнять Металіст і Кривбас, тому хочеться вірити, що наш чемпіонат на трохи, але стане ще сильніше.