15 лютого 2022 09:55

Ігор ЦИГАНИК: "Можливо, Супрязі краще було йти в "Базель". Там спокійніше"

Журналіст Ігор Циганик в ефірі авторської програми Циганик Live оцінив шанси нападника "Сампдорії" Владислава Супряга заграти в Італії.


– Дуже складне питання. Дуже хочу, щоб Владиславу вдалося заграти за "Сампдорію", але мені здається, що він поки що не готовий. Йому потрібен певний період часу, щоб адаптуватися і, найголовніше, набрати оптимальну форму. У нього зникла впевненість, а це важко – для форварда це найголовніше. Все залежить від тренера: якщо він буде довіряти, чекати моменту, то, безперечно, що Супрязі вдасться заграти. Але багато тренерів дотримуються прислів’я «коли він заб’є, то нас вже тут не буде». Ось так не хотілося б.


Хотілося, щоб у "Сампдорії" трохи почекали, дали йому цей шанс. Але заграти буде дуже важко, страшенно важко. Заходити в чемпіонат по ходу сезону, вже у збиту команду, яка має непрості цілі зберегти місце на наступний сезон, це непросто. Можливо, Супрязі краще було йти в "Базель". Там все-таки чемпіонат інший, там спокійніше. Не можна перестрибувати.


Недарма Малиновський спочатку пішов у "Генк", а потім у Італію, Яремчук – у Бельгію, а згодом в топ-клуб Португалії. А от перестрибнути – це дуже складно. Чемпіонат Італії сам по собі складний. Хоча, наскільки я розумію, там по грошах не домовилися. "Базель" хотів підписати Супрягу з правом викупу, але не готовий був прописати ту суму, яку хотіло "Динамо" – 7 чи 8 мільйонів євро. Через це історія з "Базелем" закінчилася таким чином, що Супряга перейшов у "Сампдорію". Хоча, як на мене, цей варіант був для нього зручнішим.