14 лютого 2022 23:39
1

Олег ГУСЄВ: "Після того, як ми стали чемпіонами, друге місце для нас - не те, на яке ми сподівалися"

Асистент головного тренера "Динамо" Олег Гусєв розповів "ПроФутбол DIGITAL" про підготовку команди до другої частини сезону.


- Наскільки часто Мірча Луческу нагадує своїм підопічним, що команда фінішувала на другому місці, віддавши перше "Шахтарю" в останньому турі? Його це зачіпає?

- Звичайно, адже після того, як ми стали чемпіонами, друге місце для нас - не те, на яке ми сподівалися. Але вся боротьба ще попереду. Ми налаштовуємося на неї, а хлопці з енергією готуються, щоб все ж у другому колі виправити ситуацію.


- Наскільки важко команді було налаштуватися відразу після перельоту на матч?

- Таке вже не вперше. На другому зборі ми теж грали відразу після перельоту з "Лудогорцем" і перемогли, як і зараз. Я думаю, краще для футболістів грати, ніж тренуватися. Тому вони із задоволенням виконали те, що від них вимагалося, і заслужено перемогли.


- Згадуєте, щоб у вашій ігровій кар'єрі було подібне – переліт і відразу матч?

- Ні, коли я грав, такого не було. Але все колись буває вперше!


- Перші два збори були більше акцентовані на фізичні якості футболістів, а тепер акцент робиться на тактику?

- Ні, ми над тактикою з першого дня працювали. Так, були в перші дні фізичні навантаження, а потім з м'ячем і через ігри форму набирали. В Іспанії у нас було менше матчів, але все одно була і тактична, і технічна підготовка. І зараз так само. Просто збільшується ігровий час, який футболісти проводять на полі, і вже не по одному тайму вони гратимуть, а по 60-70 хвилин або весь матч.


- Зараз награватиметься основний склад?

- Поки ні. Ми різні поєднання футболістів використовуємо, а вже ближче до початку чемпіонату награватимемо.

Як казав колись Лобановський: "Якщо Динамо буде задоволене другим місцем - це буде вже не Динамо!"