6 лютого 2022 10:23

Тимерлан ГУСЕЙНОВ: "Доля золотих медалей чемпіонату вирішиться у квітні"

Поки в українському чемпіонаті зимова пауза, КОМАНДА1 поспілкувалася з авторитетними вітчизняними фахівцями, поставивши їм кілька актуальних питань, пов'язаних з Прем'єр-Лігою. Але потрібно, відзначити, що все це — на даний момент. Взяв участь у цій рубриці екс-нападник Чорноморця і збірної України Тімерлан ГУСЕЙНОВ.


- Тимерлан Рустамович, хто головний претендент на перемогу в чемпіонаті?


- Я ставлю на Шахтар, у нього більше досвідчених футболістів. Очний матч між динамівцями і гірниками відбудеться в квітні, якраз посередині весняної частини чемпіонату, і саме в цьому протистоянні багато в чому вирішиться доля чемпіонської гонки.


- Яка команда завоює бронзові медалі?


- Серед трьох претендентів на третє місце (Дніпро-1, Зоря, Ворскла), мені більше за інших симпатичніші полтавці. Звичайно, сім очок відіграти буде непросто, проте у команди Юрія Максимова є характер, вона може вклинитися в цю боротьбу, і я буду вболівати за неї. В крайньому випадку, за Зорю, але тільки не за штучну команду Дніпро-1…


- Назвіть чотири колективи, які за підсумками чемпіонату займуть місця з 13-го по 16-е?


- Судячи з останніх новин, думаю, Чорноморець вибереться з підвалу турнірної таблиці. А якщо називати команди з 16-го по 13-е, то, на мій погляд, це Маріуполь, Минай, Інгулець, Львів.


- Який футболіст запам'ятався вам у першій частині сезону?


- Багатообіцяючим був початок для Траоре, але травма перекреслила його амбіції. Тому віддам перевагу Артему Довбику, у нього є всі дані, щоб стати класним нападником. У його діях мені імпонує правильний вибір позиції, футбольне нахабство і націленість на ворота противника.


- Що скажіть про рівень чемпіонату порівняно з минулими роками?


- На даний момент перспектив немає. Однак дуже хочеться вірити, що з приходом Металіста Динамо і Шахтар відчують себе менш комфортно. Можливо, і в Кривбас прийшли серйозні люди, і ця команда дасть привід говорити про конкуренцію в елітному дивізіоні. Тому будемо сподіватися, що наступний сезон дасть поштовх, якщо можна так сказати, до підвищення рівня вітчизняної Прем'єр-Ліги.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК