27 січня 2022 15:21

Президент Федерації міні-футболу України: "Мілевського запросили ще півроку тому"

Президент Федерації міні-футболу України Євген Донцов в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua прокоментував співпрацю з екс-нападником київського "Динамо" і збірною України Артемом Мілевським, який став амбасадором збірної і повернеться на поле у складі національної команди з міні-футболу.


"Концепція міні-футболу в тому, що будь-яка людина, яка вибрала іншу професію, не пов'язану з професійним спортом, може надіти футболку збірної України.


Для тих, хто грає за аматорів, це великий шанс представляти свою країну, для тих, хто закінчив активні виступи в силу віку, можливість продовжити залишатися у футболі.


Артем Мілевський, на наш погляд, один з тих, хто є легендою українського футболу і очевидно, що йому ще рано вішати бутси на цвях. На цю тему ми з ним розмовляли і спілкувалися вже давно, ще півроку тому. І ця подія мала відбутися раніше, перед чемпіонатом Європи в жовтні минулого року, який у підсумку через пандемію перенесли. Першість відбудеться тепер у червні, і Артем Мілевський будемо одним з тих, хто представить нашу збірну.


Сама збірна ще не сформована. В кінці березня будуть відбіркові ігри по містах і регіонах, потім фінал в Києві. І за його підсумками новим головним тренером буде сформована збірна України з міні-футболу. У ній буде максимум три-чотири колишніх професіонала, а всі інші з аматорського футболу.


Для нас 2022 рік дуже важливий, тому що Чемпіонат Європи, який відбудеться в червні в словацькому Кошице, це перша велика подія, що передує чемпіонату світу, який у вересні прийме Київ".