17 січня 2022 08:43

Олег ФЕДОРЧУК: "Коноплянка опинився в полоні іміджу несерйозного підлітка"

Сьогодні "Шахтар" вирушив на навчально-тренувальний збір до Туреччини. У списку гравців, яких взяв Роберто Де Дзербі, не виявилося півзахисника Євгена Коноплянки. Пізніше стала відома причина такого кроку з боку тренерського штабу "гірників" - зірковий, у відносно недавньому минулому подає великі надії півзахисник шукає собі новий клуб. Своєю думкою про подальші кар'єрні перспективи Євгена в бесіді з кореспондентом Footboom поділився відомий український тренер і футбольний експерт Олег Федорчук.

"Думаю, що велика кар'єра Євгена, на жаль, вже закінчилася. Якщо грати на якомусь рівні, то це будуть умовно екзотичні країни. Як, якщо ми згадаємо, був такий голкіпер Максим Коваль, про якого ми все менше і менше згадуємо. Ми пам'ятаємо, що він грав і продовжує грати на Близькому Сході, непогано заробляє. Плюс можливий Китай, теж можна згадати, як років 10-15 тому бразильці окупували Японію, там навіть Зіко працював. Так чому ні? Цілком такі варіанти для Коноплянки навіть можливі. Не виключений і MLS, хоча там певний рівень потрібен. Що стосується України, то тут Євгену залишатися сенсу немає з простої причини-крім двох команд зарплати настільки низькі, що це просто недоцільно.


Що не вийшло у Коноплянки в кар'єрі? Думаю, можливості стати висококласним, зірковим футболістом у нього були, але, в той же час, Євген, на мій погляд, опинився в полоні власного іміджу несерйозного підлітка, тінейджера. Він його занадто довго експлуатував. Це можна робити до 20-22 років. Візьмемо того ж Зінченка - приблизно таким же він був на початку своєї кар'єри в"Манчестер Сіті".


Зараз він зовсім інший, більш солідний. Жарти, примовки, розіграші партнерів – це етап, але не все життя. Потрібно було дорослішати, ставати серйозніше, а з цим у Коноплянки не вийшло. У ньому не спостерігалося переживання за свої дії, гру, помилки. Що повинно бути, зрозуміло, в нормальних межах. Той же Гармаш. Він переживав за свою кар'єру, поміняв повністю свою поведінку - і прийшов результат, ми бачимо, як він вистрілив в осінній частині сезону. А Коноплянка, на жаль, поповнив список гравців, які через свого характеру, свого позиціонування так і не змогли розкритися до кінця.


Так адже не можна, деякі в його віці вже тренерами працюють. Хоча при цьому Женя абсолютно не підлий, як кажуть ще, не токсичний. Якщо комусь він і шкодив, то власній кар'єрі і собі. Але йому, напевно, і непогано. Заробив собі добре, як він вже це все витратить – інше питання. Але тут вже його справа", - резюмував Олег Вікторович.


Фото - Миколаївський спорт