16 січня 2022 10:55

Сергій КОВАЛЕЦЬ: "Робота в "Дженоа" тільки загартує Шевченка"

Вчора було оголошено, що Дженоа припинив співпрацю з головним тренером Андрієм Шевченком. Український фахівець протримався біля керма аутсайдера Серії А трохи більше двох місяців. Чи виправдано було це рішення з боку керівництва генуезців, zbirna.com поцікавилася у екс-півзахисника Динамо і збірної України Сергія Ковальця.


- Сергію Івановичу, яке ваше бачення даної ситуації?


- Напевно більшість футбольних людей почала стежити за виступом Дженоа після того, як цю команду очолив Андрій Шевченко, український тренер в топ-чемпіонаті. Так, дуже хотілося, щоб наш фахівець себе проявив на такому рівні. Але потрібно було розуміти, що, приймаючи команду по ходу сезону, тим більше, з величезними проблемами, видати максимум дуже складно. Не варто забувати, що в Дженоа змінилося керівництво, прийшов новий спонсор. Шевченко став заручником ситуації в клубі. До того ж йому елементарно не вистачило досвіду роботи на клубному рівні в такій складній ситуації.


- Не маючи досвіду такої роботи, виходить, що Шевченко ризикував, приймаючи аутсайдера Серії А?..


- Дійсно. Однак для мене найбільш неприємним сюрпризом став рівень футболістів Дженоа. Я не думав, що в команді елітного дивізіону Італії можуть бути такі слабкі виконавці. Це чітко було видно з технічної оснащеності гравців, швидкості прийняття рішень на футбольному полі. Після одного з матчів, перебуваючи в студії, я сказав, що ця забава не має не єдиної перспективи. Була надія на те, що Шевченко і його помічник Мауро Тассотті вигребуть за рахунок того, що знають італійський футбол зсередини, але не вийшло зіграти чисто на результат, не вийшло зняти напругу з підопічних.


- Чи пішли на користь Шевченка ці два з невеликим місяці біля керма Дженоа?


- Тут важливо правильно проаналізувати, проведену роботу. Не Шевченко довів команду до таких результатів. Знову ж таки, тренеру не вистачило досвіду, він був затиснутий в психологічних лещатах. Дуже сподіваюся, що навіть після настільки нетривале перебування біля керма команди загартує Шевченка. Досвід керівництва збірної показав, що тренерська робота на високому рівні нікуди від Шевченка не дінеться.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК