12 січня 2022 17:07

Валерій Кривенцов - про плани "Металіста 1925", проблеми в грі, і кадрову ситуацію

Головний тренер "Металіста 1925" Валерій Кривенцов в інтерв'ю Footboom розповів про плани на час зимової паузи в сезоні, кадрової ситуації, а також дав оцінку виступу команди в першій частині чемпіонату України.


"ПІДТЯГНУТИ ТРЕБА ВСЕ"


- Коли у "Металіста 1925" завершується відпустка?


- 13 січня зберемося і протягом двох днів пройдемо медогляд. Тренуватися почнемо 15 січня. Працювати будемо на своїй базі до 24-го числа включно, а 25 січня вирушимо на підготовку до Туреччини. На домашньому етапі плануємо щодня вранці починати в спортзалі, а ввечері переміщатися на полі.


- Над чим доведеться особливо потрудитися?


- Фактично по всіх напрямках нам потрібно попрацювати. І фізику підтягнути, і витривалість, і тактичні заняття провести, щоб футболісти згадали багато чого.


- У відпустці ваші підопічні виконували індивідуальні завдання?


- Хто як. Знаю, що хлопці самі збиралися, грали у футбол. Хтось і в тренажерному залі трудився. Всі намагалися тримати себе в тонусі.


- До Туреччини на збір "Металіст 1925" поїде майже на місяць – до 20 лютого. З психологічної точки зору це не складно?


- Точно так само ми організували зимову підготовку і минулого року. Нам сподобалося, тому, вирішили зараз повторити. Всі професіонали, і прекрасно розуміють, що це важлива і необхідна частина нашої роботи. До того ж, в Туреччині ми хочемо зіграти вісім спарингів, так що нудьгувати не доведеться. Наших спаринг-партнерів назвати поки не готовий, немає конкретики.


"ПОСИЛЕННЯ "МЕТАЛІСТА 1925" - З ЛАЗАРЕТУ"


- Зимова пауза - зручний час для посилення команди. З новачками можна провести тривалий збір, перевірити їх в спарингах. У "Металісті 1925" будуть нові виконавці?


- Основне наше посилення - це хлопці, які були травмовані. У стрій повертається ціла група наших гравців. Крім того, взяли Безуглого і з "Шахтаря" на 1,5 роки підписали 18-річного хавбека Дмитра Капінуса, і це поки все. Хоча діалоги ще ведемо.


- З'явилася інформація, що вашу команду може покинути Фабіньо…


- Можу тільки одне сказати - Фабіньо з нами. Хоча, на домашній збір команди він прибуде трохи пізніше - прилетить з Бразилії, де зараз вирішує питання з візою.


- З "Металіста 1925" пішов Западня. Це було бажання самого футболіста?


- Крім Западні ще й Олег Голодюк нас покинув. У них закінчилися контракти, і ми вирішили розлучитися. Ці хлопці - професіонали, і я їм дуже вдячний за все.


- Яка ситуація з коронавірусом?


- Все нормально, слава богу.


"НЕ ВСІХ ДОТИСКАЛИ..."


- Зараз, коли минув майже місяць після фінішу першої частини сезону, що скажете про невдалу серію команди з шести поразок поспіль, якою ви завершили 2021 рік?


- Аналіз гри "Металіста 1925", звичайно ж, був. Багато факторів позначилося - і недостатній командний дух, і проблеми з відбором м'яча, з перестроюванням по ходу гри, із завершенням. Нам потрібно додати більше агресивності в атаці, в діях при розіграші "стандартів". Не всі допрацьовували, як потрібно, в цих компонентах... Сил нашій команді вистачало, адже ми регулярно додавали в других таймах, але у нас випадали через травми гравці і виникали проблеми.


- "Металіст 1925" у 18-ти матчах зазнав 11 поразок і лише раз зіграв внічию. Вас підвела зайва безкомпромісність?


- Багато матчів ми могли і повинні були вигравати. Як я вже говорив, сил нам вистачало, і ми після перерви, наприклад, "Рух" затискали на його половині поля, створили 4-5 стовідсоткових моменти, але не забили. Більшого зобов'язані були домагатися в поєдинках з "Колосом" і "Чорноморцем", адже моментів біля воріт суперника створили багато. Моя команда ніколи не стане навмисно грати на нічию - тільки на перемогу!


Олег Семенченко


Фото - ФК "Металіст 1925"