7 січня 2022 21:53

Максим ТАЛОВЕРОВ: "Вже прилетіло в дірект кілька образливих картинок від уболівальників "Спарти"

Український захисник празької "Славії" Максим Таловеров у своєму блозі на Tribuna.com розповів про Дербі зі "Спартою".

"Поєдинки " Спарти" і "Славії" – історично найголовніші і очікувані в Чехії. Крім поздоровлень від уболівальників "Славії«, мені вже прилетіло в дірект кілька образливих картинок від уболівальників»Спарти".

Як я вже писав, один раз я був на Празькому дербі в якості глядача, це ні з чим не зрівняється в Чехії. Це найкращі матчі чеської ліги, які можна уявити. З нетерпінням чекаю зустрічі на полі. Хотів би відчути загострення гри, емоції фанатів і стадіону, як буде горіти поле.

У "Чеське Будейовіце" я жив на вулиці Мілади Горакової. У Празі за цією адресою знаходиться Стадіон і офіс "Спарти", тому під час підписання контракту зі "Славією", коли дійшли до даних моєї реєстрації, з цього приводу пожартували, що стартові позиції "Спарти" були кращими, але вони ними не скористалися.

Так склалося, що я жодного разу не грав проти нинішнього клубу в офіційних матчах. Проти "Славії"я провів один з перших своїх матчів за»Чеське Будейовіце". Я не можу сказати, що не хвилювався, але мало хто очікував щось таке фантастичне.

Ми грали недалеко від Праги в невеликому містечку, де весь периметр поля був зайнятий уболівальниками "Славії".

Пам'ятаю, що було дуже жарко, важка гра, відіграв в основі всю гру, хоча, думав, що довірять тільки тайм. Зараз не порівняти, звичайно, рівень гри, але тоді відіграв нормально. Другий тренер мені тоді сказав після гри, що якщо буду працювати і грати, то зможу перейти в клуб вище рівнем, ніж "Чеське Будейовіце".

Я був радий, що виграли у чемпіона і команди, яка брала участь в Лізі чемпіонів і не пропустили. Розумів, що це тільки товариський матч, в офіційних іграх інша атмосфера і загострення боротьби", – написав Таловеров.