4 січня 2022 17:31

В'ячеслав ЗАХОВАЙЛО: "У "Словані" Цитаїшвілі буде просто Пеле"

Як вже повідомлялося, вінгер "Динамо" Георгій Цитаїшвілі може покинути клуб цієї зими, а одним з варіантів працевлаштування називають братиславський "Слован", який ніби як зробив офіційну пропозицію киянам і готовий викласти за гравця збірної Грузії 2 мільйони євро.


Кореспондент Footboom зв'язався з відомим футбольним менеджером В'ячеславом Заховайлом, який тримає руку на пульсі подій у чеському та словацькому футболі.


"Слован" зараз знаходиться в наполегливому пошуку флангових гравців, відповідно, у клубу може бути інтерес і до кандидатури Цитаїшвілі. Про потенційну суму угоди не беруся зараз міркувати, але для братиславського клубу це крута цифра. Зазвичай вони роблять трансфери в районі 500 тисяч євро, мільйон може бути взагалі рекордом. Але 2 мільйони - це занадто, так що по достовірності цієї суми є сумніви, там до цього рубежу ще не підійшли. Адже в Чехії та Словаччині, як правило, фінансують в покупки менші гроші з метою потім заробити. За 1,5-2 мільйони тут футболістів зазвичай продають, але точно не купують.


Щодо перспектив Цитаїшвілі в "Словані", то кожен гравець повинен знайти свого тренера, який буде йому довіряти. І щоб при цьому футболіст діяв в тому стилі, який сповідує тренер. Але взагалі, якщо порівнювати рівень словацького футболу, то природно, Цитаїшвілі буде там дуже сильно виділятися. Адже там все набагато повільніше, ніж в тій же УПЛ. Для порівняння - зі словацької ліги прийшов Ерік Рамірес. Я відразу тоді сказав - він грати не буде. Тому що в Словаччині все робиться пішки, хлопці грають без опору. Тому Цитаїшвілі там буде, по суті, просто Пеле", - сказав Заховайло.