30 грудня 2022 18:27

Колишній гравець "Волині" засуджений на три роки колонії за спробу організації договірного матчу

(Публікується мовою оригіналу)


В Минске вынесли приговор экс-футболисту сборной Беларуси и "Волыни" Виталию Ланько за попытку организации договорного матча, сообщает "Прессбол". "Судом Советского района Минска постановлен приговор по уголовному делу о покушении на предоставление денег в качестве вознаграждения спортсмену за оказание влияния на результаты соревнования, совершенном повторно", — сообщили в пресс-службе Верховного суда Беларуси.


По материалам следствия, обвиняемый, в прошлом профессиональный футболист, летом этого года предложил игроку футбольного клуба "Нафтан" вознаграждение в сумме не менее $5 тыс. за оказание влияния на результат матча с его участием в рамках чемпионата Беларуси по футболу среди команд первой лиги. Речь шла о матче между "Нафтаном" и гомельским "Локомотивом", который состоялся 29 августа. Фигурант не смог реализовать свой преступный умысел, поскольку его противоправную деятельность пресекли сотрудники правоохранительных органов.


В судебном заседании фигурант свою вину в инкриминируемом ему деянии признал. Приговором суда обвиняемый признан виновным в покушении на предоставление денег в качестве вознаграждения спортсмену за оказание влияния на результаты соревнования, совершенном повторно. Ему назначено наказание в виде лишения свободы на срок 2 года 6 месяцев без лишения права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью.


К наказанию присоединена неотбытая часть наказания, назначенного 13 июля 2020 года. Таким образом, окончательно к отбытию обвиняемому определено наказание в виде лишения свободы на срок 3 года с отбыванием наказания в исправительной колонии в условиях общего режима. Приговор в законную силу не вступил и может быть обжалован и опротестован в установленном законом порядке. Напомним, Ланько с 2003 по 2004 выступал за луцкую "Волынь". За сборную Беларуси провел 6 матчей.


Фото: "Пресбол"

У Мінську винесли вирок екс-футболісту збірної Білорусі та "Волині" Віталію Ланько за спробу організації договірного матчу, повідомляє "Пресбол". "Судом Радянського району Мінська постановлено вирок у кримінальній справі про замаху на надання грошей в якості винагороди спортсмену за надання впливу на результати змагання, вчиненому повторно", — повідомили в прес-службі Верховного Суду Білорусі. За матеріалами слідства, обвинувачений, у минулому професійний футболіст, влітку цього року запропонував гравцеві футбольного клубу "Нафтан" винагорода в сумі не менше $5 тис. за надання впливу на результат матчу з його участю в рамках чемпіонату Білорусі з футболу серед команд Першої ліги. Йшлося про матч між "Нафтаном" і Гомельським "Локомотивом", який відбувся 29 серпня. Фігурант не зміг реалізувати свій злочинний умисел, оскільки його протиправну діяльність припинили співробітники правоохоронних орган. В судовому засіданні фігурант свою провину в інкримінованому йому діянні визнавши. Вироком суду обвинуваченого визнано винним у замаху на надання грошей в якості винагороди спортсмену за надання впливу на результати змагання, вчиненому повторно. Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 2 роки 6 місяців без позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльність. До покарання приєднана невідбута частина покарання, призначеного 13 липня 2020 року. Таким чином, остаточно до відбуття обвинуваченому визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки з відбуванням покарання у виправній колонії в умовах загального режиму. Вирок в законну силу не вступив і може бути оскаржений і опротестований у встановленому законом порядку. Нагадаємо, Ланько з 2003 по 2004 виступав за луцьку "Волинь". За збірну Білорусі провів 6 матчів. Джерело: https://www.footboom.com/foreign/newscommon/164087...