30 грудня 2022 16:02

Рахім Стерлінг розповів про свій фонд

Головний тренер збірної Англії Гарет Саутгейт і нападник "трьох левів" Рахім Стерлінг взяли участь в ефірі BBC Radio 4 в середу, 29 грудня.

Після гучного переходу з "Ліверпуля" в "Манчестер Сіті" Стерлінг потрапив під пильну увагу преси. "Я був зовсім ще юнаком і часом відчував себе під прицілом. Всяке може статися, коли тобі 17-18 років і ти потрапляєш в нову атмосферу. Можливо, деяких вчинків можна було уникнути. Але з тих пір я набрався досвіду, а футбол наставив мене на шлях істинний", — повідав Стерлінг.

Форвард також розповів про своє дітище, фонд Рахіма Стерлінга, створений в листопаді. Організація допомагає в розвитку і навчанні дітей в Лондоні, Манчестері і столиці Ямайки Кінгстоні, де футболіст народився і жив до переїзду в Лондон в п'ятирічному віці. "Життя іноді може бути жорстоким. Я часом згадую себе в 15-річному віці і ті труднощі, з якими довелося зіткнутися. І я хочу за допомогою моїх друзів зі світу футболу допомогти молодим хлопцям впоратися з можливими неприємностями. Бути може, з кого-небудь виросте новий Рахім Стерлінг, чому я буду дуже радий".

Позицію свого підопічного розділяє і Гарет Саутгейт, який відзначив вміння 27-річного форварда застосовувати силу голосу і правильно використовувати його і на полі, і поза ним: «я часто чую, як люди радять сфокусуватися виключно на футболі. Коли я був гравцем, то існувала думка, що від занять будь-якою іншою діяльністю може постраждати футбольна кар'єра. Я так не думаю. Переключитися на що-небудь для емоційної розрядки часом буває дуже корисно".

Під керівництвом Саутгейта англійська збірна посіла четверте місце на чемпіонаті світу 2018 року і завоювала срібні медалі на Євро-2020. У відбірковому турнірі до ЧС-2022 команда Англії не програла жодного матчу і посіла перше місце у своїй групі.