16 грудня 2021 18:15

Сергій КОВАЛЕЦЬ: "Миколенко? 22 роки - відмінний вік для зарубіжної кар'єри"

В останні дні головною темою вітчизняних ЗМІ став можливий трансфер захисника "Динамо" і збірної України Віталія Миколенка в "Евертон". При цьому відступні за гравця можуть скласти більше 20-ти мільйонів євро.


- Було б добре, якби цей трансфер відбувся. Це буде плюсом і для клубу, і для збірної, і для самого футболіста, - сказав у розмові з журналістом FootBoom екс-наставник молодіжної збірної України Сергій Ковалець.


- Миколенко 22 роки і, на мій погляд, це відмінний вік для того, щоб використовувати свій потенціал і проявити себе в зарубіжному чемпіонаті. Згадайте, в цьому віці в клуби Європи переходили Андрій Шевченко, Руслан Малиновський, Роман Яремчук, які зуміли домогтися успіху.


- Сергію Івановичу, у вашій ігровій кар'єрі також був іноземний період – голландський "Твенте". Яку пораду можете дати футболістам, які вирішили спробувати свої сили за кордоном?


- Важливо бути комунікабельним, знати мову, щоб відчувати атмосферу команди.


Мені сподобалися недавні слова Саші Зінченка, який, ділячись враженнями про своїх зіркових одноклубників по "Манчестер Сіті", в першу чергу відзначив їх скромність і професіоналізм. Миколенко володіє базовими якостями хорошого гравця, але, щоб прогресувати і розвиватися, йому ще належить багато роботи. Чим більше українських футболістів виступатиме в топ-чемпіонатах, тим краще для збірної.

В останні дні головною темою вітчизняних ЗМІ став можливий трансфер захисника" Динамо " і збірної України Віталія Миколенка в "Евертон". При цьому відступні за гравця можуть скласти більше 20-ти мільйонів євро. - Було б добре, якби цей трансфер відбувся. Це буде плюсом і для клубу, і для збірної, і для самого футболіста, - сказав у розмові з журналістом FootBoom екс-наставник молодіжної збірної України Сергій Ковалець. - Миколенко 22 роки і, на мій погляд, це відмінний вік для того, щоб використовувати свій потенціал і проявити себе в зарубіжному чемпіонат. Згадайте, в цьому віці в клуби Європи переходили Андрій Шевченко, Руслан Малиновський, Роман Яремчук, які зуміли домогтися успіх. - Сергію Івановичу, у вашій ігровій кар'єрі також був іноземний період – голландський "Твенте". Яку пораду можете дати футболістам, які вирішили спробувати свої сили за кордоном? - Важливо бути комунікабельним, знати мову, щоб відчувати атмосферу команда. Мені сподобалися недавні слова Саші Зінченка, який, ділячись враженнями про своїх зіркових одноклубників по "Манчестер Сіті", в першу чергу відзначив їх скромність і професіоналізм. Миколенко володіє базовими якостями хорошого гравця, але, щоб прогресувати і розвиватися, йому ще належить багато роботи. Чим більше українських футболістів виступатиме в топ-чемпіонатах, тим більше краще для збірної. Джерело: https://www.footboom.com/ukrainian/high/1639670082...