15 грудня 2021 08:53

Алекс ВЕЛИКИХ: "У Коваленка є підстави розглядати варіанти повноцінного переходу після літа"

Відомий український скаут Алекс Великих, багато років працює в італійському футболі, в бесіді з кореспондентом Footboom поділився своєю думкою про нинішні позиції півзахисника "Спеції" і збірної України Руслана Малиновського в Серії А. За "Спецію", нагадаємо, Віктор виступає на правах оренди, його контракт належить "Аталанті".

"Віктор Коваленко вважався на юнацькому та молодіжному рівні одним з найталановитіших гравців в Європі свого покоління. Його кар'єра на дорослому рівні в "Шахтарі" йшла в робочому режимі, але без стабільності. Тим більше, дивно виглядав його несподіваний перехід в "Аталанту" в останній день минулого зимового трансферного вікна. "Аталанта" Гасперіні - не легке випробування для молодого футболіста, до цього не грав не просто в інших чемпіонатах, крім того, де виріс, але і в інших клубах.


На адаптацію, відновлення після травми знадобився час, але навіть після повернення в стрій Коваленко не зміг переконати Гасперіні, що він готовий допомагати "Аталанті" тут і зараз. Оренда в інший клуб Серії А виглядала логічною, а вибір саме "Спеції" багато в чому пояснювався ступенем відносин з наставником лігурійського клубу: все-таки Мота довіряє Віктору, і багато в чому ця довіра дає сили футболісту битися за місце в основі.


Вважаю, що у Коваленка є підстави розглядати варіанти повноцінного переходу після літа. Зараз ситуація і в "Аталанті", і в "Спеції" така, що Віктору потрібно користуватися моментом і доводити в кожному матчі свою профпридатність", - сказав Великих.


Фото взято зі сторінки Алекса Великих у Facebook