14 грудня 2021 23:29

Алекс ВЕЛИКИХ: "Малиновський заповнив в Італії українську нішу, яка залишилася після закінчення кар'єри Шевченка"

Відомий український скаут Алекс Великих, який багато років працює в італійському футболі, в бесіді з кореспондентом Footboom поділився своєю думкою про нинішні позиції півзахисника "Аталанти" і збірної України Руслана Малиновського в Серії А і в якому чемпіонаті йому найкраще було б продовжити кар'єру.


"Руслан Малиновський став брендом українського футболу в Італії, заповнивши ту нішу, яка залишилася після закінчення ігрової кар'єри Шевченка. Успіхи Малиновського, що пройшов довгу дорогу на шляху до успіху, показують, що праця, характер і готовність до нових викликів важливі не менше, ніж техніка і тактика. В "Аталанту" Руслан приходив півзахисником, але еволюціонував в гравця нападу, ставши одним з кращих футболістів Європи в цьому амплуа.


У збірній України його використовують все ще на іншій позиції, ніж у клубі, а від того його віддача дещо менш сильна, ніж у клубі. Конфлікт, що виник у гравця з Петраковим в збірній, вдалося загасити, і це здорово, адже завдання, що стоїть за кваліфікацією на чемпіонат світу, повинна бути вирішена силою всіх своїх кращих гравців.


Вважаю, що для Руслана Малиновського настає період, коли він може розглядати і вибирати кращу пропозицію з топ-клубів Італії та Європи. Рівень гри, вік, досвід, набутий в "Аталанті", робить гравця об'єктом бажання клубів Англії, Іспанії та Італії.


На мій погляд, Серія А - це ідеальний для Руслана чемпіонат, і він може подумати про продовження кар'єри саме в цьому чемпіонаті. "Мілан", "Ювентус" - це ті клуби, яким, на мій погляд, може бути цікавий український футболіст", - сказав Великих.