14 грудня 2021 17:02

"Є певний баласт, який потрібно скинути". Журналіст про те, з якими гравцями "Динамо" слід було б розлучитися взимку

Ведучий шоу "ТаТоТаке" Михайло Співаковський поділився своєю думкою про те, яких футболістів потрібно цієї зими відпускати "Динамо".


- У "Динамо" є певний баласт, який потрібно скинути. І бажано ще щось за нього отримати. Давайте пройдемося по лініях.


Я думаю, що якщо Руслан Нещерет вже "ок", то пора вже відпускати Дениса Бойка – людину, для якої проводиться Кубок України. Бойко - хороший воротар у відмінному віці. В умовну Туреччину його б забрали.


Тепер по захисниках. Я впевнений, що хтось із пари Артем Шабанов/Микита Бурда взимку буде в іншому клубі. Бурду беруть на збори, і він у потенціалі – топовий захисник для УПЛ і непоганий за середніми європейськими мірками футболіст. Але ніхто не розуміє, в якому він стані.


Наскільки я розумію, якщо Бурда не буде влаштовувати Луческу, то є дуже багато клубів, куди можна хлопця віддати хоча б в оренду, щоб він себе знову знайшов і потім повернувся. Наприклад, в ту ж "Ворсклу", яка активно цікавиться центральними захисниками.


Шабанов також повинен піти. І його із задоволенням би підписали, причому, я знаю кілька клубів УПЛ, які Артема підписали б. Але там дуже високі вимоги по зарплаті, такі у нас тільки перші два клуби можуть платити.


Є у "Динамо" і перебір з гравцями на позицію правого захисника – Тимчик, Караваєв і Кендзера. Мені здається, якби з них залишилося всього двоє, ніхто б від цього не постраждав. Але того ж Караваєва відпускати не можна, адже він є заміною №2 ще на кількох позиціях.


Середня лінія. Мені здається, тут вже кудись далі потрібно рухатися Андрієвському і Шепелєву. Особливо другому. Так, у нього була травма, але з людиною, яка була основною у Хацкевича і Михайличенка, і підпускався до складу при Реброві, зараз явно щось не те. Подейкують, що у нього є певні ментальні проблеми – у Володимира немає радості, він весь час якийсь смурний. Хоча це дуже непоганий футболіст.


Лєднєв - без шансів. Його однозначно потрібно кудись відпускати, так як він взагалі не має ігрової практики.


Ще лівий півзахисник. Тут ситуація аналогічна тій, що і з правим захисником - кого відпускати? З де Пеною тільки оновили контракт, хоча це ні про що не говорить.


Напад. Шкурін взятий в оренду, а не викуплений, тому я думаю, що його відхід на даний момент неможливий. Є ще Рамірес, причому, ходили чутки, що його хочуть кудись віддати. Це дивно, враховуючи, що якщо Супрягі давали стільки шансів, то і з Еріком можна ще трохи потерпіти. Наприклад, дочекатися, поки він пройде повноцінні збори.


У самого Супряги немає майбутнього в "Динамо". Це всі розуміють, але проблема в тому, що жоден український клуб, крім "Шахтаря", не зможе забезпечити Супрягу в плані фінансів і статусу. Влада ще й за кордон складно продати, і чим довше це все тягнеться, тим більше він не грає.