11 грудня 2021 08:10

Сергій КОВАЛЕЦЬ: "Не виключаю, що Довбик може піти і по шляху Яремчука"

"Дніпро-1" у 18-му турі чемпіонату України здобув виїзну перемогу над "Маріуполем" з рахунком 3:0. Цей результат дозволив дніпрянам піти на зимову перерву в якості бронзового призера.


Своїм поглядом на проміжний успіх команди Ігоря Йовичевича та на перспективи її головного голеадора Артема Довбика поділився у бесіді з кореспондентом Footboom відомий український тренер Сергій Ковалець.


"По-перше, тренер з командою працює вже другий рік, плюс футболісти хорошого рівня - Гуцуляка купили, є можливість проводити трансфери не просто вільних агентів, а навіть вибрати гравця і заплатити за нього.


Що стосується доукомплектування команди, то тут видніше тренерському штабу. У будь-якому випадку, дуже важливим моментом є стабільний склад, а стабільність-це, як відомо, ознака майстерності. Точкове посилення, напевно, буде, тим більше, що клуб має реальну можливість це зробити. І цей факт позитивно впливає на атмосферу в команді. Ну і велику роль відіграє нинішній головний тренер. Ігор Йовічевіч зумів створити хорошу позитивну обстановку.


У будь-якому випадку, нас чекає цікава весняна частина чемпіонату. Не тільки Дніпряни, а й "Ворскла", "Зоря", та ж "Олександрія" після перерви можуть змінитися, тим більше, що перерва досить довга.


Ну і, безперечно, важливу роль відіграють лідери - Піхальонок, Ігнатенко і, безумовно, Довбик. Це дуже хорошого рівня нападник, свого роду модельний високий гравець з урахуванням нинішньої тенденції європейського футболу, як ті ж Лукаку, Левандовскі. Попит на Артема однозначно буде, і вирішувати, що робити, продавати чи ні – це прерогатива керівників клубу. З позиції спортивної складової, Артему, на мій погляд, слід було б ще закріпити свої позиції в "Дніпрі-1" і стати кращим бомбардиром чемпіонату, зайняти з командою третє місце і тоді йти. Це, я вважаю, було б краще для його розвитку. Але якщо клубу надійде хороша пропозиція, то чому б не відпустити хлопця? Є приклад того ж Романа Яремчука, який пішов з "Динамо" в бельгійський "Гент", там виріс, зараз вже в "Бенфіці", забиває, є одним з лідерів нашої збірної. Так що не виключаю, що Довбик може піти і таким шляхом", - говорить Сергій Іванович.


Нагадаємо, Артем Довбик, забивши один з м'ячів у матчі проти "Маріуполя", збільшив відрив у гонці бомбардирів нинішнього чемпіонату.