3 грудня 2021 20:00

"Якщо переможемо "Динамо", в роздягальні можуть бути бонуси". Вірт - про матч туру, Шевчука та сезон

У 17 турі чемпіонату УПЛ центральним буде поєдинок у Луцьку, де "Верес" прийматиме "Динамо". Головний тренер рівнян Юрій Вірт в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua поділився своїми очікуваннями від завтрашнього протистояння.


- Юрію Миколайовичу, в ролі воротаря "Шахтаря" і тренера "Вереса" вам неодноразово доводилося з'ясовувати стосунки з динамівцями. Які матчі частіше пам'ятаються?


- Запам'ятався поєдинок, що відбувся в 2001 році в Києві в присутності 73350(!) глядачів, коли "Шахтар" вирвав перемогу - 2:1. Атмосфера була неймовірна і за напруженням це був матч рівня групового раунд Ліги чемпіонів. А вже коли очолював "Верес", то було дуже приємно, коли мої підопічні чотири роки тому розійшлися миром в гостях з киянами 0:0.


- Напевно сподіваєтеся зіграти не гірше і завтра, тим більше, що в попередньому турі кияни ледь уникли неприємностей у поєдинку з аутсайдером – "Минаєм".


- Той гостьовий матч підопічних Мірчі Луческу не введе нас в оману. Киянам десь після єврокубкового поєдинку не вистачало свіжості і закарпатці цим ледь не скористалися. До речі, в аналогічному становищі перебував і "Шахтар", який насилу здолав "Інгулець".


Однак не будемо забувати, що потім у динамівців був цілий тиждень на підготовку до матчу з "Вересом". Упевнений, що вони вже повністю відновилися. А оскільки їм дуже хочеться стати "зимовим" чемпіоном, то з мотивацією проблем у них не буде.


- Ви вже визначилися зі стартовим складом?


- Ні, таке рішення приймаю пізно ввечері напередодні поєдинку. Хоча оскільки серед підопічних дискваліфікованих немає, то відсутнім буде лише Євген Пасіч, у якого м'язове пошкодження.


- На Ваш погляд, що може допомогти "Вересу" дати бій чемпіонам?


- Залізна дисципліна, висока реалізація гольових моментів і бажано, щоб удача була на нашому боці.


- На Рівненщині випало багато снігу, це якось позначилося на підготовці до завтрашнього матчу?


- Важливо, що за прогнозом синоптиків завтра в сусідньому Луцьку ніяких катаклізмів погоди не намічається і тому обидві команди матимуть можливість продемонструвати свої найкращі якості.


- Після домашньої перемоги в 15 турі – над "Металістом 1925" новий спортивний директор "Вереса" В'ячеслав Шевчук преміював команду з особистих коштів досить серйозною сумою. Може Шевчук готовий стимулювати рівненських футболістів і в поєдинку з "Динамо"?


- Я про це не чув. Згідно умов контракту кожен футболіст "Вереса" чітко знає скільки він отримає за перемогу в тому чи іншому матчі. До речі, поєдинки з українськими грандами не сильно відрізняються від інших. Хіба, що додатковими бонусами можуть порадувати наші спонсори.


Поки що я задоволений тим, як мої підопічні долають турнірну дистанцію. На мій погляд, як для дебютанта елітного дивізіону, вони виступають вдало. І важливо, що ставка була зроблена на гравцях, які завойовували для рівного путівку в клас найсильніших.


- Про посилення складу вже думаєте?


- Зараз ведемо переговори з трьома потенційними новачками, один навіть виступає за збірну своєї країни.


- Прізвище не назвете?


- Не бачу в цьому сенсу, адже переговори ще тривають. Поки що мене найбільше влаштовує те, що всі вони підходять під наш стиль. Хоча дуже хочеться, щоб в цьому питанні швидше з'явилася конкретика.


Максим Хабеця