24 листопада 2021 10:10

Сергій КОВАЛЕЦЬ: "У динамівців була надто велика повага до суперника"

Підбити підсумки матчу групового раунду Ліги чемпіонів Динамо — Баварія (1:2), zbirna.com попросила колишнього півзахисника біло-синіх Сергія КОВАЛЬЦЯ.


— Сергію Івановичу, чи це був найкращий матч Динамо в нинішній Лізі чемпіонів?

— Команда намагалася, забила хороший м'яч, до речі, перший у цьому груповому раунді турніру. Були моменти і у першому таймі та після перерви. Зіграй трохи сміливіше, може, й не програли б цю гру.


— Здавалося, що через снігопад такий газон буде на користь футболістам Динамо, яке поступається у майстерності гравцям Баварії, але у підсумку у першому таймі ми отримали два м'ячі.

— Це хибна думка. Таке поле для технічних футболістів це швидке поле. Тому наймайстровитішим гравцям було нескладно працювати в таких умовах. Втім, загальна картина гри мені сподобалася. Шкода тільки, що динамівцям не вистачало кінцівки, футбольного нахабства. Як можна було промахнутися повз м'яч Шкурину після прострілу Миколенка? Циганков в одному з перспективних епізодів наприкінці матчу не зумів підлаштуватися під м'яч, Шапаренко мав хороші можливості забити. Прикро програвати, коли розумієш, що можна було зачепитися за очки у поєдинку з Баварією.


- Другий тайм був практично повністю за господарями. Баварія вирішила, що справа зроблена?

— Мені здається, що Нагельсман не керує командою. Декількома днями раніше мюнхенці програли в чемпіонаті Аугсбургу, зараз ледь забрали ноги.


— Чи тільки не вистачило майстерності підопічних Мірчі Луческу, щоб здобути позитивний результат?

— Була надто велика повага до іменитого опонента. Як я вже сказав, динамівцям не вистачало футбольного нахабства. Хоча, якщо брати за моментами, за підходами до небезпечної зони, Динамо перевершило Баварію. Однак якщо Гармаш основний нападник, то клубу є над чим працювати.


- Підсумок матчу Барселона - Бенфіка (0:0) говорить про те, що для Динамо останній поєдинок у групі стане формальністю.

- Так. На жаль, нинішня єврокубкова кампанія "Динамо" завершиться у грудні. Тим не менш, футболісти самі повинні розуміти, що престиж клубу понад усе. Навіть, незважаючи на матч, який нічого не вирішує з турнірної точки зору в Португалії, команда просто зобов'язана грюкнути дверима.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК