20 листопада 2021 12:11

Де Лігт - найбільш високооплачуваний футболіст Серії А

Очевидно, що поки португальський нападник Кріштіану Роналду був гравцем туринського Ювентуса, то саме він був найбільш дорогим гравцем італійської першості за величиною витрат на його утримання.


Трирічний період виступів зірки світового масштабу в Серії А підійшов до свого завершення на позначці в 134 зіграних матчів і 101 забитому м'ячі у складі "бьянконері", після чого Роналду відправився в Англію, де продовжує поповнювати особистий показник голів вже у складі Манчестер Юнайтед.


Разом з тим, звання найбільш високооплачуваного футболіста в Італії перейшло до екс-партнера Кріштіану по команді — нідерландському захиснику Маттейсу де Лігту, за виступи якого протягом одного сезону Ювентус потенційно платить 12 млн євро, якщо враховувати всілякі надбавки до базових 8 млн євро, передбачених за його контрактом.


Наступним в даному рейтингу вже найближчим часом може стати форвард "Старої Синьйори" Пауло Дібала, якщо, звичайно, погодиться продовжити контракт зі своїм нинішнім клубом, який буде йому приносити відразу 8 млн євро за сезон, плюс 2 млн євро в якості бонусів.


На даний момент, півзахисник міланського Інтера Крістіан Еріксен випереджає аргентинця з показником в 7,5 млн євро, і при цьому не має можливості виступати за свій клуб через проблеми з серцем. Дібала розташувався слідом за ним зі своїми нинішніми 7,3 млн євро.


Також, ціла група футболістів у складі Аарона Ремсі, Адрієна Рабьо, Златана Ібрагімовича і Алексіса Санчеса отримує відразу по 7 млн євро, а слідом за ними йдуть Артуро Відаль, Войцех Щенсни і Леонардо Бонуччі із зарплатою в 6,5 млн євро на рік.


Лаутаро Мартінес, Алекс Сандро і Каліду Кулібалі щорічно поповнюють свої рахунки на 6 млн євро.