20 листопада 2021 11:49

Олександр ХАЦКЕВИЧ: "Тільки Че Че відповідав рівню "Динамо", а Буено - сторонній футболіст"

Колишній головний тренер "Динамо" Олександр Хацкевич в інтерв'ю YouTube-канал "ПРЯМА ЧЕРВОНА" розповів про те, чому три підписаних при ньому бразильця не заграли в Києві.


- Че Че, Вітор Буено і Сідклей, які перейшли в "Динамо" при Вас, не відповідали моделі гри команди або рівню?

- Ми з Женею Красніковим багато розмовляли по бразильцям. З цієї трійці, яку він привіз, тільки Че Че відповідав рівню і розумію гри "Динамо". Технічні аспекти ми в розрахунок не беремо.


Йому все одно потрібен був час. На той момент Че Че було 26 або 27 років - не молодий футболіст. Так, йому було важко на зборах. Зрозуміло, що зовсім інша робота йшла.


Напевно, мені трішки терпіння не вистачило з ним. І самому футболісту не вистачило. Він в якийсь період часу підійшов і сказав: "Я не можу. Не витримую тренувальний процес, інтенсивність. Саме підготовчу частину". Тут і я не наполіг, щоб він десь перетерпів, почекав. Я говорив, що бачу його в команді.


Що ж стосується того ж Буено, то це, як то кажуть, сторонній футболіст. Як він опинився в команді? Йшов Гонсалес, і ми шукали на його місце футболіста. Красніков тоді пропонував іншого гравця на цю позицію, але трансфер зірвався в останній момент. І Женя сказав, що привезе іншого футболіста.


Коли ти дивишся відео, видно, що футболіст і з лівої ноги добре б'є, і з правої. Але коли ти вже стикаєшся з ним в тренувальному процессі... Він хоче грати тільки з м'ячем, не хоче перебудовуватися. Але є певні принципи гри.


Сідклей приїхав із зайвою вагою, і йому дуже важко було її скинути. Йому навіть спеціальне харчування прописували, так як у нього дуже великий відсоток жиру був. Він з цим постійно боровся, причому, незалежно від нашого графіка.


Можливо, на базі він харчувався тим, що йому говорили, а поза нею… Непрофесійний футболіст.