18 листопада 2021 21:29

Якщо Промес не з'явиться на суд, то на нього можуть видати європейський ордер на арешт. Росія навряд чи екстрадує гравця

Стало відомо, які заходи може вжити прокуратура Нідерландів щодо півзахисника "Спартака" Квінсі Промеса, якому сьогодні пред'явили звинувачення в замаху на вбивство двоюрідного брата.


У футболіста є три варіанти: він може з'явитися до суду для розгляду справи, бути присутнім на засіданні по відеозв'язку або пропустити його.


Якщо Промес вибере один з двох останніх варіантів, то його не зможуть заарештувати негайно в разі винесення обвинувального вироку.


Нідерланди можуть запросити екстрадицію футболіста, але це складна процедура. Зазвичай Росія видає іноземців, але навряд чи вона стане співпрацювати з Нідерландами, так як відносини між країнами погіршилися через катастрофу з літаком Boeing 777 в Донецькій області, яка трапилася в липні 2014 року, пише De Telegraaf.


Очікується, що в разі, якщо Промеса засудять, а він не буде присутній на суді, то буде випущений європейський ордер на арешт (він діє на території всіх держав-членів Євросоюзу – Sports.ru). У цьому випадку Промес буде стикатися з ризиком арешту всякий раз, як буде приїжджати на територію країни-учасниці Євросоюзу.


Наприкінці 2020 року двоюрідний брат Промеса звинуватив гравця в нанесенні ножових поранень. Під час вечірки вони нібито посварилися, а потім, за словами кількох свідків, футболіст вдарив родича ножем.


Потерпілий отримав травму коліна, і, ймовірно, її наслідки залишаться на все життя. Сам інцидент стався влітку 2020 року. Промес назвав звинувачення помилковими.


У травні поліція завершила розслідування і передала справу в прокуратуру Амстердама. Після розгляду було прийнято попереднє рішення про порушення кримінальної справи.