14 листопада 2021 10:27

Андрій ВОРОБЕЙ: "Тепер збірній України в Боснії буде ще складніше"

У найближчий вівторок наша національна збірна зіграє, як зараз все говорять, матч року. Для того, щоб потрапити в плей-офф відбору ЧС-2022 збірній України потрібно обов'язково вигравати на виїзді у Боснії і Герцеговини, але і це ще не гарантує успіху, пише zbirna.com. В ідеалі нам потрібно, щоб і Франція виграла у Фінляндії, при нічиїй можливі варіанти, оскільки в хід підуть додаткові показники…


На тему розв'язки в групі D КОМАНДА1 поспілкувалася з колишніми футболістами збірної України. Відкрив цю рубрику Андрій ВОРОБЕЙ.


- Збірна Фінляндії, вигравши у боснійців, викреслила їх з числа претендентів на потрапляння на чемпіонат світу. Хто тепер фаворит у боротьбі за друге місце в нашій групі?


- Незважаючи на те, що все в руках фінів, нам у будь-якому випадку потрібно обігравати Боснію і Герцеговину.


- Підопічні Маркку Канерви в змозі виграти у невмотивованих французів, з якими належить зіграти 16 листопада?


- Я вкрай рідко зустрічав ситуації, коли європейська топ-збірна, яка навіть вирішила свої завдання заздалегідь, грає абияк. Якщо припустити, що Дідьє Дешам виставить на цей матч експериментальний склад, це не означає, що він буде слабшим. Навпаки, попереду чемпіонат світу і зарекомендувати себе в офіційному матчі, чи не найкращий варіант довести свою спроможність в такій сильній збірній, як Франція.


Так. У футболі всяке буває, але я впевнений, що збірній Фінляндії буде вкрай складно, враховуючи хоча б рівень майстерності суперника.


- Збірній України тепер буде легше в Боснії, враховуючи турнірні розклади?


— Складніше. Тепер боснійці ще більше захочуть довести, що осічка в матчі з фінами була випадковістю. Тим більше що в разі перемоги вони можуть обійти збірну України в підсумковій турнірній таблиці.


- Поєдинок з болгарами показав, що Україна готова до свого матчу року?


- У плані дій на полі синьо-жовті показали, думаю, одну з кращих своїх ігор за історію. Однак підопічним Олександра Петракова фатально не щастило. Але в той же час, не в образу болгарам, але рівень суперника залишав бажати кращого. Тому далекі висновки з цього поєдинку робити не варто. Тим не менш, в душі є надія, що до матчу проти Боснії і Герцеговини збірна України підійде в своїх кращих кондиціях і з повною відповідальністю.


- Яким буде ваш прогноз на поєдинок Боснія і Герцеговина-Україна?


- Дуже сподіваюся, що у нас закінчиться нічийна смуга (гостьовий матч з фінами виносимо за дужки). 1:2.


- Природно, не можу не запитати про прогноз і на паралельний поєдинок нашої групи…


- Знову ж таки, я не знаю, який склад на цю гру поставити Дідьє Дешам, але мені чомусь здається, що свої три м'ячі збірна Франції заб'є. Скільки заб'є Фінляндія? Не більше двох (посміхається).


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК