10 листопада 2021 11:13

Півзахисник "Олександрії": "Грати в збірній Азербайджану хочу. Але і за Україну теж хотів би зіграти"

Півзахисник української "Олександрії" Еміль Мустафаєв, який отримав запрошення до молодіжної збірної Азербайджану, відповів на запитання кореспондента azerisport.com.


- Вітаю вас із запрошенням в азербайджанську "молодіжку". Чи є якесь хвилювання з цього приводу? Чекали пропозиції з Азербайджану або більше думали про виступ за українську збірну?

- Ніякого хвилювання немає. Грати в збірній Азербайджану хочу, я чекав цього запрошення. Але і за збірну України теж хотів би зіграти. З цього приводу були певні розмови, але конкретної пропозиції не надійшло. І ось, мене запросила азербайджанська збірна. Порадившись з батьком, я, не зволікаючи, погодився.


- Дивилися ігри збірної Азербайджану?

- Так, дивився. Вони приїжджали до Києва на турнір. Грали, в тому числі, і проти української збірної. І, скажу вам, що це дуже хороша команда.


- Тепер в "Олександрії" ви будете вважатися легіонером. Чи не створить це вам проблем в плані потрапляння до складу?

- Думаю, ніяких проблем не буде. Легіонер я чи ні - не має значення. Якщо буду показувати себе з хорошого боку, то отримаю ігровий час, якщо ні - грати не буду. Все залежить від мене.


- Чи є у вас мета виступати за національну команду Азербайджану?

- Якщо головний тренер основної збірної країни дасть мені шанс зіграти за неї, буду дуже щасливий. Але перш за все я повинен показати себе в "молодіжці".


- Неважко в молодому віці грати в прем'єр-лізі України?

- Якщо вірити в себе, бути стійким у психологічному плані, то нічого складного немає. Головне - показувати себе на тренуваннях з кращого боку.


- Чи плануєте ви в майбутньому грати за "Шахтар", "Динамо" або хочете перебратися в Європу?

– "Шахтар" і "Динамо" - гранди українського футболу. Але я б вважав за краще грати в Європі. Подивимося, як все вийде.