10 листопада 2021 08:04

Андрій ВОРОБЕЙ: "Думаю, боси "Дженоа" дали Шевченку карт-бланш"

Екс-форвард збірної України та донецького "Шахтаря" Андрій Воробей в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua висловився про призначення Андрія Шевченка головним тренером команди італійської Серії А "Дженоа".


"Ця новина не стала для мене несподіванкою. Все-таки ходили чутки і розмови, що Андрій Миколайович хоче перебратися в Серію А і тренувати команду з чемпіонату Італії. Звичайно, говорили не про "Дженоа". Всі сватали Шевченка в "Мілан", але, напевно, щось не вийшло. Він хотів працювати в Італії. Думаю, Шевченко правильно зробив. Який сенс сидіти на місці після роботи в збірній? Для будь-якого тренера, який працював, ці півроку або рік простою дають про себе знати. Я вважаю, що він вчинив правильно. Треба з чогось починати. Так, "Дженоа" - це не топ-команда, але тим не менш хочеться подивитися, як Андрій Миколайович буде працювати в клубі, а не в збірній.


Перший матч у "Дженоа" під керівництвом Шевченка буде проти "Роми" Моурінью? Так, я знаю. Бачив календар. Звичайно, він прийняв команду, яка знаходиться внизу турнірної таблиці, та й календар складний. У генуезців матчі з "Ромою", "Міланом", "Ювентусом". З чотирьох матчів у нього три проти топ-команд, хоча "Удінезе" теж хороший клуб. Я вважаю, що календар у Шевченка і його команди дуже складний. Прийняти команду в такий час з таким календарем... Тільки повагу викликає людина, яка погодилася на таке.


Але, я думаю, що боси "Дженоа" дивляться вперед, в майбутнє. Тому вони, напевно, дали якийсь карт-бланш. Я не думаю, що після цих чотирьох матчів будуть якісь кардинальні зміни, якщо, не дай Бог, щось піде не так.


Я думаю, у босів "Дженоа" відбулася розмова з Андрієм Миколайовичем і з його тренерським штабом. Я думаю, керівництво "Дженоа" якийсь карт-бланш дало. Напевно, вони сказали, що будуть якісь фінансові вливання на нових гравців, на посилення команди. Напевно, Андрій Миколайович і його штаб не прийшли б в клуб, якби там не було якихось перспектив.


Він давно хотів очолити команду Серії А. Думали, що це "Мілан" буде, але "россонері" дають хороші результати, тому керівництву міланців не було сенсу міняти тренера.


Цікаво буде подивитися на роботу Андрія Миколайовича в клубі. У збірній всі збираються на кілька днів, грають кілька матчів і знову роз'їжджаються по клубах. А ось готувати команду до сезону, весь сезон тренувати - це зовсім інше. Мені хочеться подивитися і побачити роботу Шевченка в клубі.


Шевченко сказав, що збирається відроджувати велику історію "Дженоа"? Дай Бог! Дай Бог, щоб у нього вийшло. У Шевченка хороший тренерський штаб. Подивитися. Ми всі чекаємо і хочемо подивитися на роботу Андрія Шевченка в якості тренера на клубному рівні.


Під керівництвом Андрія Шевченка гратимуть Горан Пандев та інші досвідчені гравці? Важливий фактор те, що Шевченко знає італійську мову. Йому буде легко спілкуватися безпосередньо з гравцями італійською мовою. Це важливо. Мовного бар'єру у нього не буде. Додатково до всього у нього помічники італійці. Я думаю, що вони знайдуть спільну мову з усіма гравцями - і з "дідусями", і з молодими футболістами", - сказав Воробей.